• 99.00 Voor gratis verzending,
    voeg producten toe aan de winkelwagen tot een totaal van:

Papaver, Klaproos zaden

Heb je ooit overwogen om Klaproos zaden te kweken? In onze tuinwinkel vind je twee soorten van deze populaire plant - de gewone papaver en de IJslandse papaver. De zaden die we aanbieden zijn van hoge kwaliteit en hebben een uitstekende ontkiemingsgraad, omdat ze uitsluitend afkomstig zijn van gerenommeerde leveranciers. Dit garandeert een succesvolle teelt, mits de juiste groeiomstandigheden worden nageleefd.

De gewone papaver groeit tot 50 cm hoog en heeft halfdubbele of dubbele bloemen in levendige tinten rood, wit, roze of paars, waarmee je tuin de hele zomer wordt opgefleurd. Deze plant is een ideale aanvulling voor rustieke tuinen, waar het naast andere sierbloemen of grassen kan gedijen. Niet alleen is de gewone papaver een prachtige tuinbewoner, maar het is ook perfect voor snijbloemarrangementen, waarmee zowel de omgeving van je huis als het interieur wordt verfraaid. Bovendien worden sommige variëteiten van de gewone papaver gebruikt in de kruidengeneeskunde. Het kan naast de IJslandse papaver worden gezaaid, die bloeit in prachtige tinten wit, geel, oranje of rood. Of ze nu in bloembedden of vazen staan (onthoud om de levensduur van gesneden papavers in een vaas te verlengen, dompel je de uiteinden van hun stelen onder in heet water), ze zullen ongetwijfeld indruk maken.

Om te floreren, vereisen papavers specifieke groeiomstandigheden. Ze geven de voorkeur aan humusrijke, goed doorlatende grond en zonnige locaties. Echter, zelfs met een beetje tuinierskennis, zou het kweken van Klaproos zaden een fluitje van een cent moeten zijn.