• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Sjeme maku

Jeste li ikada razmišljali o uzgoju sjemena maku? U našem vrtnom centru možete pronaći dvije vrste ove popularne biljke – obični mak i islandske mak. Sjeme koje nudimo je visoke kvalitete i ima izvrsnu stopu klijanja jer dolazi isključivo od renomiranih dobavljača. To osigurava uspješan uzgoj, pod uvjetom da su ispunjeni pravi uvjeti za rast.

Obični mak raste do 50 cm visine i ima poludvojne ili dvojne cvjetove u živopisnim nijansama crvene, bijele, roza ili ljubičaste boje, uljepšavajući vaš vrt tijekom cijelog ljeta. Ova biljka je idealan dodatak rustikalnim vrtovima gdje može cvjetati uz druge ukrasne cvjetnice ili trave. Ne samo da je obični mak predivan stanovnik vrta, već je savršen i za rezane cvjetne aranžmane, obogaćujući okolinu vašeg doma i njegov interijer. Štoviše, neke sorte običnog maka koriste se u biljnoj medicini. Može se sijati uz islandske mak koji proizvodi cvjetove u zadivljujućim nijansama bijele, žute, narančaste ili crvene boje. Bilo da su u cvjetnim gredicama ili vazama (zapamtite, da biste produljili vijek trajanja rezanog maka u vazi, namočite krajeve stabljika u vruću vodu), sigurno će impresionirati.

Da bi uspjele, makove glavice zahtijevaju specifične uvjete rasta. Preferiraju humusna, dobro drenirana tla i sunčane položaje. Međutim, čak i s malo znanja o vrtlarstvu, uzgoj maku bi trebao biti jednostavan.