Valmuefrø

Har du noen gang vurdert å dyrke valmuefrø? I hagesenteret vårt kan du finne to arter av denne populære planten - vanlig valmue og Island valmue. Frøene vi tilbyr er av høy kvalitet og har en utmerket spireevne, da de kun kommer fra anerkjente leverandører. Dette sikrer vellykket dyrking, forutsatt at de riktige vekstforholdene er oppfylt.

Den vanlige valmuen vokser opp til 50 cm høy og har halvdoble eller doble blomster i livlige nyanser av rød, hvit, rosa, eller lilla, som forskjønner hagen din gjennom hele sommeren. Denne planten er en ideell tillegg til rustikke hager, hvor den kan trives sammen med andre prydplanter eller gress. Ikke bare er den vanlige valmuen en vakker hagebeboer, men den er også perfekt for buketter, og forbedrer både omgivelsene rundt hjemmet ditt og interiøret. Videre brukes noen varianter av den vanlige valmuen i urtemedisin. Den kan sås sammen med Island valmuen, som produserer blomster i fantastiske nyanser av hvitt, gult, oransje eller rødt. Enten i blomsterbed eller i vaser (husk, for å forlenge vasens levetid for kuttede valmuer, dypp stilkendene deres i varmt vann), vil de utvilsomt imponere.

For å trives krever valmuer spesifikke vekstforhold. De foretrekker humusrik, godt drenerende jord og solrike steder. Imidlertid, selv med litt kunnskap om hagearbeid, bør dyrking av valmuer være en lek.