Подкатегорије

Филтери производа

Цена

Мака

Да ли сте икада размишљали о маковом семену? У нашој башти можете наћи двије врсте ове популарне биљке - обичан мак и исландски мак. Сјеменке које се нуде у нашој продавници штрајкају високим квалитетом и добрим капацитетом клијања, јер долазе само од реномираних добављача. Она гарантује успешну култивацију, наравно под условом да се одрже одговарајући услови за узгој.

Мака расте максимално 50 цм. Развија полу-двоструке или двоструке цветове који попримају различите боје, црвену, бијелу, ружичасту или љубичасту, и украшавају ваш врт цијело љето. Ова биљка се одлично уклапа у рустичне вртове, гдје може расти заједно с другим украсним цвјетним биљкама или травама. Заједнички мак може се узгајати и за резано цвијеће. Украсиће близину вашег дома и унутрашњости, док се неке врсте мака користе у биљној медицини. Заједнички мак може се сијати заједно с исландским маком, који производи цвјетање у различитим нијансама бијеле, жуте, наранчасте или црвене. Он ће напредовати на цветним гредицама и изгледати подједнако добро у вазама (како би се продужио живот вазе од резаних макова, потребно је да намочите њихове крајеве у топлој води).

Маковима су потребни посебни услови за узгој како би се обилато расли у вашем врту. Више воле хумусне, пропусне и сунчане површине. Ипак, макови не би требало да представљају никакав проблем у култивацији чак и мање искусним баштованима.