Семе исопа

У нашем дућану наћи ћете сјеменке изопа. Ова биљка има широк спектар медицинских употреба. Сјеменке доступне у нашој понуди су врхунског квалитета и имају добар капацитет клијања, јер долазе само од реномираних произвођача. Она гарантује успешну култивацију, под условом да се, наравно, одржавају одговарајући услови за узгој и да се предузму одговарајуће мере заштите.

Нудимо "Трицолор Трио" сјеменке изопа који вам омогућују да растете прилично ниске, широко распрострањене, жбунасте биљке са бијелим, плавим или ружичастим цвјетовима. Може се узгајати на границама, у контејнерима или посудама. Ова биљка је прилично осетљива на мраз и не би преживела ниске температуре наше климатске зоне. Ефикасно и атрактивно ће украсити ваш врт, балкон или терасу већ у првој години узгоја. Такође ће вам помоћи да се ослободите комараца, јер својим мирисом одбија многе врсте инсеката.

Исоп је висок полу-грм који расте до 1 м висине. То је пре свега лековита биљка. Показује искашљавајуће, анафоретске ефекте и помаже у лечењу пробавне сметње и благе грлобоље. Високо је цењен од стране пелинкових гљивица - користи се за арому течности, као што су Цхартреусе, абсинт или вермут. Осушени листови изопа могу се додати као зачини многим јелима и умацима. Требало би га применити умерено, јер може брзо да доминира окусом.