• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Семена от исоп

Ще намерите семена на исоп в нашия магазин. Тази растение има широк спектър от лечебни приложения. Семената, предлагани в нашето предложение, са от най-високо качество и разполагат с добра способност за зародиване, тъй като произхождат само от известни производители. Това гарантира успешно отглеждане, разбира се, при условие че се поддържат подходящите условия за растеж и се предприемат подходящи грижи.

Предлагаме семена на исоп "Tricolor Trio", които ви позволяват да отглеждате относително ниски, широко разпространени, храстовидни растения с бели, сини или розови съцветия. Те могат да се отглеждат в цветни градини, контейнери или саксии. Този вид растение е доста чувствителен към студа и няма да оцелеете при ниските температури на нашия климатичен район. То ще украси вашата градина, балкона или терасата ви ефективно и атрактивно още през първата година на отглеждане. Също така ще ви помогне да се отървете от комарите, тъй като отблъсква много видове насекоми с аромата си.

Исопът е високо полухраст, който може да достигне до 1 метър височина. Преди всичко това е лечебно растение. То разполага с експекторантни и анафротични ефекти и помага при лечението на храносмилателни нарушения и облекчава болки в гърлото. То е изключително ценено от обичателите на горчивите вкусове - използва се за подправяне на ликьори като Шартрьоз, абсент или вермут. Сушените листа на исоп могат да се добавят като подправка към много ястия и сосове. Трябва да го прилагате умерено, тъй като може бързо да надделее над вкуса.