• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Sjeme izopa

U našoj trgovini pronaći ćete sjeme izopa. Ova biljka ima širok spektar ljekovitih upotreba. Sjeme koje je dostupno u našoj ponudi je najviše kvalitete i pokazuje dobru klijavost, budući da potječe samo od priznatih proizvođača. To jamči uspješan uzgoj, naravno, pod uvjetom da se održavaju odgovarajući uvjeti rasta i provode odgovarajuće mjere njege.

Nudimo sjeme izopa "Tricolor Trio" koje vam omogućuje da uzgojite relativno niske, široko raširene, grmolike biljke s bijelim, plavim ili roza cvatovima. Mogu se uzgajati na gredicama, u kontejnerima ili loncima. Ova biljka je prilično osjetljiva na mraz i ne bi preživjela niske temperature našeg klimatskog područja. Učinkovito i privlačno će ukrašavati vaš vrt, balkon ili terasu već prve godine uzgoja. Također će vam pomoći da se riješite komaraca, jer odbija mnoge vrste insekata svojim mirisom.

Izop je visoki polugrm koji može narasti do 1 metra visine. Prije svega, radi se o ljekovitoj biljci. Pokazuje ekspektorantne i anafrotičke učinke te pomaže u liječenju probavnih problema i ublažava bol u grlu. Visoko je cijenjen među ljubiteljima gorčih okusa - koristi se za aromatiziranje likera poput Chartreusea, absinta ili vermuta. Sušeni listovi izopa mogu se dodavati kao začin mnogim jelima i umacima. Trebali biste ga primjenjivati umjereno, jer može brzo zavladati okusom.