• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Dolomitna i vapnena gnojiva

Dolomitna i vapnena gnojiva osnovni su dodaci koji se koriste za stabiliziranje pH tla i poboljšanje njegove kvalitete. Iako postoji skupina biljaka koje preferiraju kisela tla, većina povrća, voćnih biljaka, ukrasnog grmlja i drveća dobro se razvija u tlima s neutralnom, blago kiselom ili alkalnom reakcijom. Dugotrajna uporaba stajskog gnojiva i mineralnih gnojiva bogatih dušikom uzrokuje postupno zakiseljavanje tla, stoga se preporučuje povremeno koristiti dolomit i vapno.

Proizvodi dostupni u našoj trgovini obogaćuju tlo dragocjenim mineralnim spojevima, poput kalcija i magnezija, koji su prijeko potrebni biljkama, ali se prilično brzo ispiru sa zemlje. Dolomit značajno poboljšava stanje biljaka, jer ovo gnojivo nadoknađuje nedostatak hranjivih sastojaka i poboljšava prinos povrća i voća. Vapno u kratkom vremenu dodatno povećava pH tla, što ga čini pogodnim za biljke koje ne podnose kiselo tlo. Želite li poduzeti ove korake? Tu smo da vam pomognemo!

Nudimo proizvode vrhunske kvalitete isporučene od poznatih marki: Florovit, Target, Ogród-Start i mnogih drugih. Ako vam je potreban dolomit za mali povrtnjak, uzmite Višenamjensko gnojivo s dolomitom koje osigurava pravilan rast i razvoj biljaka. Dostupan je u pakiranju od 1 kg. Granulirano vapno i mljeveni dolomit također se mogu dobiti u velikim pakiranjima po konkurentnim cijenama u našoj internetskoj trgovini.

Ako se pripremate za postavljanje travnjaka ili voćnjaka i trebate izvapati veću površinu zemlje, naručite vreću krečnog vrha od krede od 25 kg koja se može nanositi tijekom cijele godine na svaku vrstu tla. Nudimo širok izbor dolomitnih proizvoda najviše kvalitete uz jeftinu kućnu dostavu. Ljubazno vas pozivamo na brzu kupovinu - uštedite vrijeme i novac naručujući najbolja poljska gnojiva na mrežnoj tržnici vrtnih sjemenki.