Baja Dolomite dan kapur

Baja Dolomite dan kapur adalah bahan tambahan asas yang digunakan untuk menstabilkan pH tanah dan meningkatkan kualitinya. Walaupun terdapat sekumpulan tanaman yang lebih suka tanah berasid, sebahagian besar sayur-sayuran, tanaman berbuah, pokok renek dan pokok tumbuh dengan baik di tanah dengan reaksi neutral, sedikit berasid atau alkali. Penggunaan baja dan baja mineral yang kaya dengan nitrogen dalam jangka panjang menyebabkan pengasidan tanah secara beransur-ansur, oleh itu disarankan untuk menggunakan dolomit dan kapur dari semasa ke semasa.

Produk yang terdapat di kedai kami memperkaya tanah dengan sebatian mineral yang berharga, seperti kalsium dan magnesium, yang sangat diperlukan untuk tanaman, tetapi cepat dibersihkan dari tanah. Dolomit meningkatkan keadaan tanaman dengan ketara, kerana baja ini dapat mengatasi kekurangan nutrien dan meningkatkan hasil sayur dan buah. Kapur juga meningkatkan pH tanah dalam waktu yang singkat, menjadikannya sesuai untuk tanaman yang tidak bertolak ansur dengan tanah yang berasid. Adakah anda ingin melakukan langkah-langkah ini? Kami sedia membantu anda!

Kami menawarkan produk berkualiti premium yang dibekalkan oleh jenama terkenal: Florovit, Target, Ogród-Start dan banyak lagi. Sekiranya anda memerlukan dolomit untuk kebun sayur kecil, ambil Pupuk Serbaguna dengan Dolomite yang memastikan pertumbuhan dan perkembangan tanaman yang betul. Ia boleh didapati dalam pakej 1 kg. Kapur granit dan dolomit tanah juga boleh didapati dalam pek besar dengan harga yang kompetitif di kedai dalam talian kami.

Sekiranya anda bersiap untuk menyiapkan rumput atau kebun dan anda memerlukan kapur tanah yang lebih besar, pesanlah beg Chalk Garden Lime seberat 25 kg yang dapat digunakan sepanjang tahun di setiap jenis tanah. Kami menawarkan pelbagai pilihan produk dolomit dengan kualiti tertinggi dengan penghantaran ke rumah yang murah. Kami menjemput anda untuk lawatan membeli-belah dengan cepat - jimat masa dan wang dengan memesan baja Poland terbaik di Pasar Benih Taman dalam talian.

There are no products in this section