• 1,200.00 kn Da biste se kvalificirali za besplatnu dostavu
    morate postaviti minimalnu narudžbu od

Sjeme Kale

Naručite sjeme kelja još i danas! Ovo podcijenjeno povrće iz obitelji kupusa mora se pojaviti u vašem vrtu. Jestivi dijelovi ove biljke su lišće koje je bogat izvor vrijednih vitamina, posebno C, B1, B2, K i E, te minerali kao što su kalijum, fosfor i željezo. Čak i mala djeca mogu jesti kelj, jer ne sadrže oksolate i lako se probavljaju. Možete birati između različitih vrsta kale. Posebno preporučujemo sortu „Scarlet“ s grimiznim lišćem, čija boja dobiva na intenzitetu nakon mraza. A ako vam je draža tradicionalna, zelena kelj, poslužite se sjemenkama „patuljastog zelenog kovrča“.

Kovrčavi listovi lišća koriste se uglavnom za guranje jela, ali zaslužuju svoje mjesto u juhama, kao i vegetarijanska i veganska jela. Ova vrijedna biljka omogućuje vam pripremu ukusnih i zdravih hrskavih čipsa. Kale ne stvara mnogo problema u kultivaciji, zahtijeva samo dio vašeg vremena, volje i predanosti. Preporučuje se uzgoj kelja za kasnu jesensku žetvu, kada se pojave prvi mrazevi. Niske temperature pozitivno utječu na okus lišća. Jesenja kelj obogaćuje zimsku prehranu, kada se moramo boriti s nedostatkom svježeg povrća.

Ako kale potakne vaš interes, njegovo sjeme je dostupno u našoj trgovini po konkurentnim cijenama. Oni su visoke kvalitete i imaju dobru klijavost, jer dolaze samo od provjerenih dobavljača. Ne gubite vrijeme i naručite sjeme sorte po svom izboru, kako biste mogli uživati u nevjerojatnom okusu kelja kasne jeseni.