• 149.00 Om van een gratis verzending te kunnen genieten,
    moet je een bestelling plaatsen van minimum

Zaden van boerenkool

Bestel boerenkoolzaden nog steeds vandaag! Deze ondergewaardeerde groente uit de koolfamilie moet in je tuin verschijnen. Eetbare delen van deze plant zijn de bladeren die een rijke bron zijn van waardevolle vitamines, vooral C, B1, B2, K en E, en mineralen als kalium, fosfor en ijzer. Zelfs jonge kinderen kunnen boerenkool eten, omdat het geen oxolaten bevat en licht verteerbaar is. Je kunt kiezen uit veel verschillende boerenkoolvariëteiten. We bevelen met name de cultivar "Scarlet" aan met scharlakenrode bladeren, waarvan de kleur sterker wordt na de vorst. En als je de traditionele, groene boerenkool wilt, ga dan voor de "Dwarf Green Curled" zaden.

Curly boerenkoolbladeren worden meestal gebruikt voor het garneren van gerechten, maar ze verdienen hun plaats in soepen, evenals vegetarische en veganistische gerechten. Met deze waardevolle plant kunt u smakelijke en gezonde knapperige chips bereiden. Boerenkool stelt niet veel problemen in de teelt, het vereist slechts een deel van je tijd, wilskracht en toewijding. Boerenkool voor de oogst in de late herfst, wanneer de eerste vorst verschijnt, wordt aanbevolen. Lage temperaturen hebben een positieve invloed op de smaak van het gebladerte. Herfstkool verrijkt ons winterdieet, wanneer we te kampen hebben met tekorten aan verse groenten.

Mocht boerenkool uw interesse wekken, dan zijn de zaden in onze winkel tegen concurrerende prijzen verkrijgbaar. Ze zijn van hoge kwaliteit en bieden een goede kiemkracht, omdat ze alleen afkomstig zijn van bewezen leveranciers. Verlies geen tijd en bestel zaad van de variëteit van je keuze, zodat je in de late herfst van de ongelooflijke smaak van boerenkool kunt genieten.