• 298.00 лв За да се класирате за безплатна доставка
    трябва да направите минимална поръчка от

Подкатегориите

Филтри за продукти

Цена

Семена от кали

Поръчайте все още днес семената! Този недооценен зеленчук от зеленото семейство трябва да се появи във вашата градина. Ядливите части на това растение са листата, които са богат източник на ценни витамини, особено С, В1, В2, К и Е, и такива минерали като калий, фосфор и желязо. Дори малките деца могат да ядат зеле, тъй като тя не съдържа оксолати и е лесно смилаема. Можете да избирате от много различни сортове. Особено препоръчваме сорта „Скарлет” с алени листа, чийто цвят придобива интензивност след замръзване. И ако предпочитате традиционната, зелена зеле, потърсете семената „Джудже зелено”.

Къдравите листа от кале се използват най-вече за гарниране на ястия, но те заслужават мястото си в супи, както и вегетариански и вегански ястия. Това ценно растение ви позволява да приготвите вкусни и здрави хрупкави чипсове. Кейл не създава много проблеми в култивацията, изисква само част от времето, волята и ангажираността ви. Препоръчва се отглеждането на кале за късна есенна реколта, когато се появят първите слани. Ниските температури влияят положително на вкуса на листата. Есенната калина обогатява зимната ни диета, когато трябва да се борим с дефицитите на пресни зеленчуци.

В случай, че калата ви предизвика интерес, семената му се предлагат в нашия магазин на конкурентни цени. Те са с високо качество и с добра кълняемост, тъй като идват само от доказани доставчици. Не губете време и поръчвайте семена от сорта по ваш избор, за да можете да се насладите на невероятния вкус на калето в края на есента.

4.86 лв 7.73 лв
Промоцията приключва
-25%
4.86 лв 6.48 лв
Промоцията приключва
8.23 лв 10.98 лв
Промоцията приключва
8.23 лв 10.98 лв
Промоцията приключва
-25%
12.64 лв 16.85 лв
Промоцията приключва