Подкатегорије

Филтери производа

Цена

Кале Сеедс

Наручи семе калеа још данас! Ово подцијењено поврће из породице купуса мора се појавити у вашем врту. Јестиви дијелови ове биљке су лишће које је богат извор вриједних витамина, посебно Ц, Б1, Б2, К и Е, те минерали као што су калијум, фосфор и жељезо. Чак и мала деца могу јести кељ, јер не садрже оксолате и лако се пробављају. Можете бирати између различитих сорти кале. Посебно препоручујемо сорту „Сцарлет“ са гримизним лишћем, чија боја добија на интензитету након мраза. А ако вам се више свиђа традиционална, зелена кељ, идите за сјеменке „патуљасто зелене“.

Коврчави листови кале углавном се користе за гурање јела, али заслужују своје мјесто у јухама, као и вегетаријанска и веганска јела. Ова вриједна биљка омогућава припрему укусних и здравих хрскавих чипса. Кале не ствара много проблема у култивацији, захтијева само дио вашег времена, воље и преданости. Препоручује се узгој кеља за касну јесенску бербу, када се појаве први мразеви. Ниске температуре позитивно утичу на укус лишћа. Јесења кељ обогаћује зимску исхрану, када се морамо борити са недостатком свежег поврћа.

Ако кале изазове ваш интерес, његово семе је доступно у нашој продавници по конкурентним ценама. Они су високог квалитета и представљају добру клијавост, јер долазе само од провјерених добављача. Не губите време и наручите семе сорте по вашем избору, како бисте могли да уживате у невероватном укусу кале касне јесени.

117.33 din 195.67 din
Промоција завршава
Кељ - семе 4 биљне сорте - -40%
420.67 din 701.00 din
Промоција завршава