Buskroser

Buskroser, noen ganger referert til som parkroser, er ideell for dyrking i byparker og grønne områder. Det er imidlertid ingen grunn til ikke å dyrke dem i hage hjemme. Motstand mot sykdommer, frost og ugunstige værforhold hører til deres viktigste fordeler. Deres frukt, blader og skudd gir også dekorativ verdi. De vokser kraftig og kan komme opp til flere meter i høyden. De blomstrer også rikelig.

Du finner frøplanter av mange forskjellige buskroser som er tilgjengelige i butikken vår. De avviker i vaner, høyde, farge og form på blomster, så vel som den tiltenkte bruken i hagen. Alle frøplanter som er tilgjengelige i vår butikk er av førsteklasses kvalitet. Husk at roser trenger et gunstig sted for å vokse og utvikle seg. Et delvis solrikt, vindskjermet sted med permeabel og fruktbar jord vil passe best for disse plantene. Buskroser skal også trives under mindre gunstige forhold, forutsatt at de blir tatt godt vare på. Disse omsorgstiltakene er imidlertid ikke så krevende.

Buskroser harmonerer med mange andre hageplanter. De ser bra ut plantet på lysthus, på pergolaer, ved siden av bygningsmurer, stier og til og med store containere. De passer både inn i en rustikk hage i engelsk stil. Roser er usedvanlig elegante, ikke rart at de kalles blomsterdronninger.