Cserje rózsák

A cserjős rózsa, amelyet néha parkrózsanak is neveznek, ideális a városi parkokban és zöldövezetekben történő termesztésre. Nincs ok arra, hogy ne termessék őket házi kertben. A betegségekkel szembeni ellenállás, a fagy és a kedvezőtlen időjárási viszonyok a legfontosabb előnyeik. Gyümölcse, levele és hajtása szintén dekoratív értéket képvisel. Erősen növekednek, és akár több méter is elérhetik. Bőségesen virágzik.

Boltunkban sokféle cserjés rózsa palántáját találja meg. Különböznek szokásaik, magasságuk, színük és a virág alakja, valamint a kertben való felhasználásuk szempontjából. A boltban elérhető összes palánták prémium minőségűek. Ne felejtse el, hogy a rózsa növekedéséhez és fejlődéséhez kedvező helyre van szükség. Ezeknek a növényeknek a leginkább egy részben napos, széltől védett, áteresztő és termékeny talajjal rendelkező helyszín lenne megfelelő. A cserje rózsáknak kedvezőtlenebb körülmények között is gyarapodniuk kell, feltéve, hogy azokat megfelelő módon gondozzák. Ezek az ápolási intézkedések azonban nem annyira igényesek.

Cserje rózsák harmonizálnak sok más kerti növény. Jól néznek ki, ha pavilonokba ültetik, pergolákra, az épület falai, ösvények és még nagy konténerek mellett. Mind rusztikus, mind angol stílusú kertbe illeszkednek. A rózsa rendkívül elegáns, nem csoda, hogy virágkirálynőknek hívják őket.