Oreganofrø

Oppdag den fantastiske verdenen av oreganofrø, noen ganger kjent som vill merian, en av de mest populære urtene for både kulinariske og medisinske formål. I det siste har den italienske varianten—ofte referert til som gresk oregano—økt enormt i popularitet. Du kan være sikker på at alle oreganofrøene som er tilgjengelige i vår butikk er av ypperste kvalitet, med utmerket spireevne, og kommer utelukkende fra anerkjente produsenter.

Oregano er en hjørnestein i middelhavskjøkkenet. Selv om de fleste kjenner igjen den unike smaken fra pizza, er det også et allsidig tillegg til salater, oster, kjøtt og ulike andre retter. Spesielt gresk oregano produserer blader som er mer aromatiske og har en skarpere smak sammenlignet med dens mer vanlige slektning. Denne spesielle varianten av Origanum vulgare vokser med litt forskjellige egenskaper og større blader. Begge varianter tilbyr ikke bare kulinariske gleder, men også medisinske fordeler. De kan bidra til å forbedre fordøyelsen, lindre betennelse i luftveiene, og til og med berolige hoste, takket være deres høye innhold av polyfenoler.

Vurderer du å dyrke oregano i hagen din? Husk at denne urten trives best i solrike, helst vindbeskyttede, områder. Den er perfekt egnet for kantplanting eller dyrking i beholdere. Ikke nøl—bestill dine oreganofrø fra vår butikk i dag!