Struikrozen

Struikrozen, ook wel parkrozen genoemd, zijn bij uitstek geschikt voor de teelt in stadsparken en groene ruimtes. Er is echter geen reden om ze niet in eigen tuinen te laten groeien. Weerstand tegen ziekten, vorst en ongunstige weersomstandigheden behoren tot hun belangrijkste voordelen. Hun fruit, bladeren en scheuten hebben ook decoratieve waarde. Ze groeien krachtig en kunnen tot enkele meters hoog worden. Ze bloeien ook overvloedig.

U vindt zaailingen van veel verschillende struikrozen in onze winkel. Ze verschillen in groeiwijze, hoogte, kleur en vorm van bloemen, evenals het beoogde gebruik in de tuin. Alle zaailingen die beschikbaar zijn in onze winkel zijn van premium kwaliteit. Vergeet niet dat rozen, om te groeien en te ontwikkelen, een gunstige site nodig hebben. Een gedeeltelijk zonnige, windbeschutte plek met doorlatende en vruchtbare grond zou het beste bij deze planten passen. Struikrozen zouden ook in minder gunstige omstandigheden moeten gedijen, mits ze goed worden verzorgd. Deze zorgmaatregelen zijn echter niet zo veeleisend.

Struikrozen harmoniëren met veel andere tuinplanten. Ze zien er geweldig uit geplant in tuinhuisjes, op pergola's, naast het bouwen van muren, paden en zelfs grote containers. Ze passen zowel in rustieke als in Engelse stijl. Rozen zijn uitzonderlijk elegant, geen wonder dat ze bloemkoninginnen worden genoemd.