Розови храсти

Храстовите рози, понякога наричани паркови рози, са идеално подходящи за отглеждане в градски паркове и зелени пространства. Няма причина обаче да не ги отглеждате в домашни градини. Устойчивостта срещу болести, студ и неблагоприятни метеорологични условия принадлежи към най-важните им предимства. Техните плодове, листа и издънки също представляват декоративна стойност. Те растат енергично и могат да достигнат до няколко метра височина. Те също цъфтят обилно.

В нашия магазин ще намерите разсад от много различни храстови рози. Те се различават по навик, височина, цвят и форма на цветя, както и по предназначение в градината. Всички разсад, който се предлага в нашия магазин, са с първокласно качество. Моля, не забравяйте, че за да растат и да се развиват, розите се нуждаят от благоприятно място. Частично слънчево, защитено от вятър място с пропусклива и плодородна почва би подхождало най-добре на тези растения. Розовите храсти трябва да процъфтяват и при по-неблагоприятни условия, при условие че за тях се полагат правилно. Тези мерки за грижа обаче не са толкова взискателни.

Розовите храсти хармонизират с много други градински растения. Те изглеждат чудесно засадени на беседки, на перголи, успоредно с изграждането на стени, пътеки и дори големи контейнери. Те се вписват както в селска, така и в английска градина. Розите са изключително елегантни, нищо чудно, че се наричат кралици на цветя.