Grmlje ruže

Grmlje ruže, koje se ponekad naziva i park ruža, idealno je za uzgoj u gradskim parkovima i zelenim površinama. Nema razloga, međutim, da ih ne uzgajate u kućnim vrtovima. Otpornost na bolesti, mraz i nepovoljni vremenski uvjeti spadaju u njihove najvažnije prednosti. Njihovo voće, lišće i izdanci također imaju ukrasnu vrijednost. Raste snažno i mogu doseći do nekoliko metara visine. Oni također obilno cvjetaju.

Pronaći ćete sadnice mnogih različitih grmova ruža dostupnih u našoj trgovini. Razlikuju se po navici, visini, boji i obliku cvijeća, kao i namjeravanoj upotrebi u vrtu. Sve sadnice dostupne u našoj trgovini su vrhunske kvalitete. Imajte na umu da je ružama potrebno ugodno mjesto za rast i razvoj. Djelomično sunčano mjesto zaštićeno od vjetra s propusnim i plodnim tlom najbolje bi odgovaralo tim biljkama. Grmlje ruža treba uspjeti i u manje povoljnim uvjetima, pod uvjetom da se o njima pravilno brine. Ove mjere njege nisu tako zahtjevne.

Grmlje ruže harmonizira s mnogim drugim vrtnim biljkama. Izgledaju sjajno posađene na sjenicama, na pergolama, uz zidove zida, staze i čak velike kontejnere. Oni se uklapaju u rustikalni vrt i u engleskom stilu. Ruže su izuzetno elegantne, nije ni čudo što ih zovu kraljice cvijeća.

Nema proizvoda u ovoj sekciji