• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Sjeme origana

Otkrijte čarobni svijet sjemenki origana, koje se ponekad nazivaju i divljim majčinom dušicom, jednim od najpopularnijih začinskih biljaka kako za kuhanje, tako i za ljekovite svrhe. Nedavno je talijanska sorta, često nazvana i grčkim origanom, postala izuzetno popularna. Budite sigurni da su sve sjemenke origana koje su dostupne u našoj trgovini visoke kvalitete i imaju odličan postotak klijanja, te dolaze isključivo od renomiranih proizvođača.

Origano je neizostavan sastojak u mediteranskoj kuhinji. Iako većina ljudi prepoznaje njegov jedinstveni okus s pizze, također je svestran dodatak salatama, sirevima, mesu i raznim drugim jelima. Konkretno, grčki origano proizvodi listove koji su aromatičniji i imaju oštriji okus u usporedbi s njegovim češće uzgajanim rođakom. Ova posebna sorta Origanum vulgare raste s nešto drugačijim karakteristikama i većim listovima. Obje sorte ne nude samo kulinarsko zadovoljstvo, već i ljekovite prednosti. Mogu pomoći poboljšati probavu, olakšati upale dišnih putova i čak ublažiti kašalj, zahvaljujući visokom sadržaju polifenola.

Razmišljate li o uzgoju origana u svom vrtu? Imajte na umu da ova biljka najbolje uspijeva na sunčanim, po mogućnosti zaštićenim mjestima od vjetra. Savršeno je prikladna za sadnju uz rubove vrta ili u posudama. Ne oklijevajte – naručite svoje sjemenke origana iz naše trgovine već danas!