• 44,000 Ft Ingyenes szállításért,
    tegyen még termékeket a kosárba:

Oregánó vetőmag

Fedezd fel az oregánó vetőmag csodálatos világát, amelyet néha vadmajorannak is neveznek, és az egyik legnépszerűbb fűszernövény mind a konyhaművészetben, mind a gyógyászatban. Az utóbbi időben az olasz fajta—gyakran görög oregánónak is nevezik—hatalmas népszerűséget szerzett. Biztos lehet benne, hogy az összes oregánó vetőmag, amely elérhető áruházunkban, kiváló minőségű, kitűnő csírázási aránnyal, és kizárólag megbízható termelőktől származik.

Az oregánó alapvető eleme a mediterrán konyhának. Bár a legtöbben a pizzával azonosítják egyedi ízét, számos más ételhez, például salátákhoz, sajtokhoz, húsokhoz és különféle más fogásokhoz is kiválóan hozzáadható. Kifejezetten a görög oregánó aromásabb és élesebb ízű leveleket termel, mint annak általánosabb előfordulású rokona. Ez a különleges Origanum vulgare fajta kissé eltérő növekedési szokással és nagyobb levelekkel rendelkezik. Mindkét fajta nemcsak kulináris örömöket, hanem gyógyászati előnyöket is kínál. Segítenek a gyomor-bélrendszeri működés javításában, az légúti gyulladások enyhítésében, és még a köhögést is csillapítják, magas polifenol-tartalmuknak köszönhetően.

Fontolgatja az oregánó termesztését kertjében? Ne feledje, hogy ez a növény napfényben, ideális esetben széltől védett helyeken érzi jól magát. Tökéletesen alkalmas szegélyekhez vagy konténeres növénytermesztéshez. Ne habozzon—rendelje meg oregánó vetőmagjait áruházunkból még ma!