• 54,000.00 Ft Az ingyenes szállítás igénybevételéhez,
    meg kell rendelnie minimum

Oregánó vetőmag

Vannak oregánó magok, amelyeket néha vad majoránnak neveznek, az egyik legnépszerűbb gyógynövényes fűszerkeverék, melyet a boltunkban kaphatunk. Az utóbbi időben az olasz (más néven görög) fajta egyre népszerűbbé vált. Az áruházban elérhető valamennyi oregánómag kiváló minőségű és nagy csírázási kapacitással rendelkezik, hiszen csak híres gyártóktól származik.

Az oregánó nélkülözhetetlen a mediterrán fűszerekben. Mindenki ismeri a pizza ízét, de salátákhoz, sajtokhoz, húsokhoz és egyéb ételekhez is hozzáadódik. A görög oregánó esetében sokkal aromásabb zöldeket termel, élesebb aromával, de ugyanúgy használják, mint a leggyakrabban előállított rokon. Ez az Origanum vulgare fajta kissé eltérő szokásokat és nagyobb leveleket alakít ki. Mindkét fajta nem csak gyógynövény, hanem gyógyászati értéke is. Számos jótékony hatást mutatnak, javítják az emésztési folyamatot, segítik a légutak gyulladását - a magas polifenol-tartalom miatt antiszeptikus, kimerítő és enyhe köhögést okoz. Olyan ételeket kell használni, amelyek a fussy étkezőknek szolgálnak, mert serkenti az étvágyat, különösen az infúziót.

Ha úgy gondolja, hogy a kertben növekvő oregánót termel, kérjük, ne feledje, hogy a napos, esetleg szélvédett helyet részesíti előnyben. Tökéletesen fel van szerelve a határokon és konténerekben történő termesztésre. Ne habozzon, és rendeljen oregano magokat most!