Biji Oregano

Terdapat benih oregano, kadang-kadang dipanggil marjoram liar, salah satu perisa ramuan yang paling popular dengan nilai perubatan, yang terdapat di kedai kami. Berbagai macam bahasa Latin (juga dikenali sebagai bahasa Yunani) telah menjadi semakin popular. Semua benih oregano yang terdapat di kedai kami adalah berkualiti tinggi dan kini terdapat kapasiti percambahan yang tinggi, kerana mereka berasal dari pengeluar terkenal sahaja.

Oregano sangat diperlukan dalam perasa Mediterranean. Semua orang tahu rasa dari pizza, tetapi ia juga ditambah kepada salad, keju, daging dan hidangan lain. Apabila ia datang kepada oregano Yunani, ia menghasilkan sayur-sayuran yang lebih aromatik dengan rasa yang lebih tajam, tetapi digunakan dengan cara yang sama seperti saudara yang lebih biasa. Pelbagai vulgare Origanum ini membentuk tabiat yang sedikit berbeza dan daun yang lebih besar. Kedua-dua jenis bukan sahaja herba, tetapi juga mempunyai nilai perubatan. Mereka menunjukkan banyak kesan yang baik, meningkatkan proses pencernaan, membantu peradangan saluran pernafasan - kerana kandungan polifenol yang tinggi ia bertindak antiseptik, ekspektoran dan batuk-batuk. Ia harus digunakan dalam hidangan yang disajikan kepada pemakan rewel, kerana ia merangsang nafsu makan, khususnya sebagai infusi.

Jika anda menganggap tumbuh oregano di taman anda, sila ingat bahawa ia lebih suka tapak yang cerah, mungkin tempat berlindung angin. Ia sesuai untuk berkembang di sempadan dan dalam bekas. Jangan teragak-agak dan memerintahkan benih oregano sekarang!