• 99.00 Voor gratis verzending,
    voeg producten toe aan de winkelwagen tot een totaal van:

Oregano zaden

Ontdek de wonderlijke wereld van oreganozaad, soms ook wel wilde marjolein genoemd, een van de meest populaire kruiden voor zowel culinaire als medicinale doeleinden. De laatste tijd wint de Italiaanse variant—vaak aangeduid als Griekse oregano—aan immense populariteit. Wees gerust, alle oreganozaden beschikbaar in onze winkel zijn van topkwaliteit, hebben een uitstekend kiemvermogen en zijn uitsluitend afkomstig van gerenommeerde producenten.

Oregano is een hoeksteen van de mediterrane keuken. Hoewel de meeste mensen de unieke smaak herkennen van pizza, is het ook een veelzijdige toevoeging aan salades, kazen, vlees en diverse andere gerechten. Specifiek produceert Griekse oregano bladeren die aromatischer zijn en een scherpere smaak hebben in vergelijking met zijn meer algemeen voorkomende verwant. Deze specifieke variëteit van Origanum vulgare groeit met een enigszins andere gewoonte en grotere bladeren. Beide varianten bieden niet alleen culinaire hoogstandjes, maar hebben ook medicinale voordelen. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het verlichten van ontstekingen in de luchtwegen en zelfs het kalmeren van hoest, dankzij hun hoge gehalte aan polyfenolen.

Overweegt u oregano in uw tuin te kweken? Houd er rekening mee dat dit kruid het best gedijt op zonnige, bij voorkeur windbeschutte locaties. Het is perfect geschikt voor randbeplanting of container tuinieren. Aarzel niet—bestel uw oreganozaad vandaag nog uit onze winkel!