• 99.00 Voor gratis verzending,
    voeg producten toe aan de winkelwagen tot een totaal van:

Ixiabollen

Op zoek om je tuin nieuw leven in te blazen? Ixia-bollen bieden een betoverende manier om nieuw leven te blazen in je buitenparadijs. Met hun levendige kleuren zijn ze een fantastische toevoeging aan elke tuinverzameling. In onze online winkel vind je een boeiende selectie van deze prachtige bollen die zeker je hart zullen veroveren. Duik in de gedetailleerde beschrijvingen en beslis welke van deze schoonheden je tuin zullen sieren. Misschien word je betoverd door de karmijnrode Venus, of misschien steelt de tweekleurige Spotlight je hart? Verken ons gevarieerde assortiment om te zien welke andere verrassingen op je wachten!

Ixia, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika, zijn overblijvende planten. De huidige gekweekte variëteiten zijn het resultaat van kruisingen en resulteren in een prachtige reeks kleurrijke hybriden. Hoewel de Poolse naam voor deze plant "lepniczka" is, wordt deze zelden gebruikt, ondanks de passende verwijzing naar de plakkerige sap die deze planten produceren. Ixia behoort tot de Iridaceae-familie en bereikt meestal een hoogte van 50-80 cm. Ze ontspruiten uit kleine ovale bollen, vergezeld van delicate zwaardvormige bladeren. Maar het echte spektakel ligt in hun bloemen - ster- of kelkvormig met zes uitstralende bloemblaadjes. Deze bloemen vormen clusters aan de top van de stengels in groepen van 5-12, waardoor prachtige spikes ontstaan in een regenboog van kleuren, variërend van oogverblindend wit tot diep bordeaux. Elke individuele bloem heeft een diameter van ongeveer 5 cm. Een interessante eigenaardigheid is dat de bloemen zich openen in het zonlicht en sluiten in de schaduw of na het vallen van de avond.

Als je al overtuigd bent van de noodzaak om deze charmante planten aan je tuin toe te voegen, laten we je zien hoe fenomenaal ze passen in een lentebloembed. Verscholen tussen tulpen of hyacinten zullen ze je betoveren met hun exotische schoonheid. Een compositie met Ixia, siergrassen en overblijvende planten zal dienen als een echte showcase voor je tuin. Deze bollen zijn ook perfect als snijbloemen en kunnen worden gekweekt in binnenpotten.

Ixia-bollen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin en betoveren met hun levendige kleuren. We moedigen je van harte aan om ons premium assortiment bollen te verkennen. We bieden concurrerende prijzen, doordachte sets en royale pakketten aan.

Aarzel niet om ons aanbod te verkennen en je bestelling te plaatsen met slechts een paar eenvoudige klikken om je droomtuin tot leven te brengen.