• 99.00 Voor gratis verzending,
    voeg producten toe aan de winkelwagen tot een totaal van:

Nasturtium, Oost-Indische kers zaden

In onze winkel vindt u zaden van de Nasturtium, een van de meest populaire sier- en medicinale planten, en kanarie Nasturtium, ook bekend als de kruiper. Alle zaden die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn van hoge kwaliteit en hebben een uitstekend kiemvermogen, omdat ze uitsluitend afkomstig zijn van vertrouwde producenten. Als u zich houdt aan de teelteisen van de Oost-Indische kers, zullen ze uw tuin verfraaien van juni tot vroeg in de herfst.

We bevelen vooral de "Alaska Salmon Orange" variant aan, die komvormige, roze-oranje bloesems produceert. Deze dwergvariant groeit tot 30 cm hoog en ontwikkelt zich met uitgestrekte stelen. Daardoor is het perfect voor hangende containers, bloembedden en balkonbakken. Het kan ook gecombineerd worden met andere dwerg Nasturtium-variëteiten in bloembedden. Overweeg daarnaast de laaggroeiende "Night & Day" variant met zijn bordeauxrode of roomwitte bloemen, ideaal voor randen en containercultivatie. De kanariekruiper, met zijn boeiende gekrulde gele bloemen, zal zeker ook uw aandacht trekken. Als een kruipende plant is het ideaal voor het bedekken van verschillende onooglijke steunen. De Oost-Indische kers zal niet alleen uw tuin verfraaien, maar ook nuttige gasten aantrekken zoals bijen, vlinders, en vooral kolibrievlinders.

Afgezien van zijn sierwaarde, staat Nasturtium bekend om zijn medicinale eigenschappen, die antibacteriële effecten vertonen. De bloemen zijn eetbaar en geven een pittige smaak aan tal van gerechten, en de gesloten bloemknoppen kunnen worden ingelegd. Onrijpe Oost-Indische kers zaden zijn een uitstekend alternatief voor kappertjes. Nasturtium heeft ook heilzame effecten op de gezondheid van het haar. Wij raden onze Haar Versterkende Kruiden Zadenset aan, die Nasturtium, kamille en nog een dosis heilzame Nasturtium bevat.