• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Filtri proizvoda

Cijena

Lukovice ixia

Tražite li osvježenje za svoj vrt? Lukovice ixia nude očaravajući način da udahnete novi život u svoj vanjski raj. S njihovim živim bojama, čine fantastičan dodatak svakoj kolekciji vrta. U našoj internetskoj trgovini pronaći ćete zanimljiv izbor ovih prekrasnih lukovica koje će sigurno osvojiti vaše srce. Zaronite u detaljne opise i odlučite koja od ovih ljepotica će krasiti vaš vrt. Možda će vas očarati grimizna Venera, ili možda dvobojna Svjetionik? Istražite našu raznoliku ponudu da biste vidjeli kakva druga iznenađenja vas čekaju!

Ixia, autohtona vrsta iz Južne Afrike, su višegodišnje biljke. Trenutne uzgojene sorte su potomci križanja, što rezultira zadivljujućim nizom šarenih hibrida. Poljski naziv za ovu biljku je "lepniczka", ali rijetko se koristi, unatoč prikladnoj referenci na ljepljivu sapu koju biljke proizvode. Ixia pripada obitelji Iridaceae i obično doseže visinu od 50-80 cm. Iz malih ovalnih lukovica izbijaju nježni listovi nalik mačevima. No, prava atrakcija su njihovi cvjetovi - zvjezdoliki ili čašasti s šest sevalnih latica. Ti cvjetovi se grupiraju na vrhu stabljika u skupinama od 5 do 12, stvarajući predivne klasaste cvjetove u duginim bojama, od svjetlucave bijele do duboko bordo. Promjer svakog pojedinog cvijeta iznosi otprilike 5 cm. Zanimljiva činjenica je da se cvjetovi otvaraju na sunčevoj svjetlosti i zatvaraju u sjeni ili nakon sumraka.

Ako ste već uvjereni u nužnost uvođenja ovih šarmantnih biljaka u svoj vrt, dopustite nam da ilustriramo kako izvanredno nadopunjuju proljetni vrt. Umešane među tulipanima ili hijacintama, oduševit će vas svojom egzotičnom ljepotom. Kompozicija s Ixia, ukrasnim travama i višegodišnjim biljkama bit će prava vitrina za vaš vrt. Ove lukovice također su savršene za rezano cvijeće i mogu se uzgajati u unutarnjim posudama.

Lukovice ixia izvrsan su dodatak svakom vrtu, očaravaju svojim živopisnim bojama. Toplo vas potičemo da istražite našu premijum ponudu lukovica. Nudimo konkurentne cijene, pažljivo sastavljene setove i velike pakete.

Ne oklijevajte istraživati našu ponudu i napraviti svoju narudžbu uz samo nekoliko jednostavnih klikova kako biste oživjeli svoj san o vrtu.