Populair product Dit product is het afgelopen uur 2 gekocht.
 • 149.00 Om van een gratis verzending te kunnen genieten,
  moet je een bestelling plaatsen van minimum

Pluimgipskruid - 1200 zaden - Gypsophila paniculata

Oude prijs: 2.46
1.60
U bespaart: 0.86 (35%)
Promotie eindigt 2020-07-05
Promotie eindigt
Aantal kopers: 440
003527
Voorraad
+

Deze populaire plant wordt meestal gebruikt als toevoeging aan boeketten. Slechts een paar jaar geleden kon geen bloemist zich een boeket voorstellen zonder baby's adem.

Een prachtige overblijvende plant, de gewone gypsophila zoals deze ook wordt genoemd, behoort tot de familie Caryophyllaceae. Je kunt het vandaag nog uitnodigen in je tuin door de zaden in onze winkel te kopen. De adem van de baby vormt een lange, vertakte, bossige gewoonte. 100 tot 120 cm hoge witte wolkenwolken zullen een grote attractie worden in uw tuin. Zowel enkele als dubbele bloemen verschijnen op de stijve stengels. Iets rozeachtig kleuren is niets bijzonders. Eerder geurloze bloemen verzameld in grote pluimen trekken bestuivende insecten aan. Bladeren geven geen sierwaarde weer. De plant vormt een losse, ronde pluk en brengt mistwolken of zeeschuim in gedachten. Zo'n pittoreske look zal zeker voldoen aan alle estheten.

In paniek gehouden baby's adem groeit perfect op zonnige locaties. Om het meeste uit de teelt te halen, moet u het voorzien van een doorlatende, lichte zandgrond met een neutrale of zelfs betere alkalische reactie en een hoog calciumgehalte. De Latijnse naam Gypsophila betekent "gipsminnaar" en is gerechtvaardigd in de voorkeur voor gipsrijke bodems. Baby's ademzaden worden vroeg in de lente, of direct eind mei / begin juni, gezaaid op een onverwarmde broeinest. Bloemen ontwikkelen zich al in juni op de planten en blijven daar tot eind juli. Na dat topping van de scheuten wordt aanbevolen. Het gebeurt soms, hoewel niet altijd, dat de bosjes opnieuw bloeien. Je moet de planten voor de winter beslissend toppen. Grotere stelen hebben mogelijk ondersteuning nodig.

Gemeenschappelijke gypsophila is een zeer aantrekkelijke, overblijvende plant, die kan worden gebruikt als vulling voor verhoogde randen. De witte wolk contrasteert prachtig met het groen van een gazon of een haag. Bloemisten blijven de belangrijkste gebruikers van baby's adem. Romantische, witte mist voegt lichtheid toe en verliest niets van zijn populariteit. Een mooi, kleurrijk boeket, opgefrist met het wit van kleine pom-poms zal de persoon die het ontvangt altijd glimlachen. In de afgelopen jaren viert het zijn comeback naar de bloemist showrooms en 'bruiloften. Bruiden kiezen ervoor om boeketten te maken die uit die bloemen bestaan en om de hele receptie ermee te versieren. Het kan ook niet ontbreken aan de gedroogde bloemstukken.

De adem van de baby is een plant die je niet in je tuin mag missen. We moedigen u aan een pakket te kopen met 0,2 g zaden en kweekinstructies.

 • Gewicht: 0,2 g
 • Hoogte: 100 - 120 cm
 • Gebruik: sier - randen, als snijbloem
 • Bloeiperiode: juni - eind juli
 • Groeivorm: lang, vertakt, bossig
 • Bloemkleur: wit
 • Vegetatievorm: meerjarig
 • Bloemtype: kleine enkele of dubbele bloemen verzameld in pluimen
 • Locatie: zonnig; doorlatende, lichte, zandige grond met neutrale of alkalische reactie en hoog calciumgehalte


Ongeveer 1200 zaden (+/- 20%)

GardenSeedsMarket is een firma die al meer dan tien jaar actief is op de markt. Al sinds het begin leggen wij veel nadruk op de kwaliteit van onze producten. Door de jaren heen hebben wij tienduizenden tevreden klanten over de hele wereld gewonnen. Alle zaden die wij verkopen, worden onderworpen aan een meerfasige kwaliteitscontrole en worden pas daarna zorgvuldig verpakt en verzonden. Deze producten hebben vele certificaten gekregen en ze voldoen aan de hoogste normen van de landen van de Europese Unie. Onze medewerkers zijn ervaren hoveniers die al uw vragen graag zullen beantwoorden!

Waar komen onze zaden vandaan?

Alle zaden die wij in onze winkel verkopen, zijn afkomstig van de beste producenten van de Europese Unie. Dankzij onze jarenlange samenwerking hebben wij de juiste voorwaarden ontwikkeld die ons in staat stellen om altijd verse en grondig geteste partijen zaad op de markt te brengen. Het weglaten van tussenpersonen in het hele proces laat ons niet alleen toe om oude leveringen te vermijden, die maandenlang op schappen in een groothandel liggen, maar garandeert ook producten van de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijzen.

Proces van de kwaliteitscontrole

Alle zaden ondergaan een vierfasenproces van de kwaliteitscontrole.

EERSTE FASE bestaat uit een zorgvuldige selectie van producenten en controle van hun gewassen, inclusief die uit het buitenland. Planten worden niet alleen aan het begin van hun groei gecontroleerd, maar ook tijdens de bloei en wanneer ze al vruchten dragen. Het is in deze fase belangrijk om voor een goede afstand tussen de planten te zorgen. Hierdoor kunnen wij de garantie hebben van gewenste morfologische kenmerken van elke specifieke soort of variëteit, zoals kleur, hoogte en vorm.

TWEEDE FASE bestaat uit een gedetailleerde verificatietest in laboratoriumomstandigheden. Dankzij de hoogste kwaliteit apparatuur en het hooggekwalificeerdepersoneel voeren onze leveranciers meer dan 30 000 kwaliteitscontroles per jaar. De zaden die niet aan de eisen voldoen, worden aan technologische verfijningsprocessen onderworpen, waaronder het drogen, reinigen, opwaarden en opnieuw testen.

DERDE FASE begint met het zaaien van de zaden op geselecteerde controlepercelen. Op die manier verkrijgen wij nauwkeurige informatie over hun kieming die op een genoeg hoog niveau moet worden gehouden. Tegelijkertijd wordt in deze fase de identiteit van de rassen van elke soort gecontroleerd.

VIERDE FASE wordt al in onze magazijnen uitgevoerd en bestaat uit het verwijderen van zaden die te lang in de schappen hebben gelegen en deze te vervangen door verse partijen. Op elke verpakking staat het juiste partijnummer en de uiterste datum voor het zaaien.

Deze vier fasen stellen ons in staat om duidelijk te stellen dat de door ons verkochte zaden aan de hoogste normen voldoen en zonder problemen alle mogelijke controles kunnen ondergaan.

Prijzen en onderscheidingen

De door ons verkochte zaden werden herhaaldelijk gewaardeerd en onderscheiden. Zij hebben tientallen gouden medailles gekregen, maar ook prijzen voor hoge kwaliteit en toegepaste innovaties. Sommigen van hen zijn de volgende: TOP INNOVATIE (juni 2015), GOUDEN MEDAILLE op DE INTERNATIONALE BEURS VAN POZNAŃ (2015), KWALITEITSLEIDER VOLGENS CONSUMENTEN (2014), BOER VAN HET JAAR 2014.

Daarnaast hebben we sinds twee jaar op rij het certificaat IDEAAL BUSINESS behaald.

Kieming

Onze aandacht is gericht op de verkoop van zaden van alleen de hoogste kwaliteit zaden. Planten zijn echter levende organismen en hun kieming is afhankelijk van vele factoren zoals temperatuur, bodemtype, vochtigheid en frequentie van bewateren, zaaiperiode, bemesting, gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en andere atmosferische factoren. Wij verlenen hulp bij het verzamelen van relevante gewasinformatie, maar nemen geen verantwoordelijkheid voor planten die niet zijn geteeld onder omstandigheden die geschikt zijn voor een bepaalde soort.