Populär produkt Den här produkten köptes senast för 10 minuter sedan.
 • 1,600.00 kr För att få fri frakt,
  handla för minst

Brudslöja - 1200 frön - Gypsophila paniculata

Tidigare pris: 25.92 kr
15.55 kr
Spara: 10.37 kr (40%)
Kampanjen slutar 2021-01-17
Kampanjen slutar
Antal köpare: 211
003527
I lager
+

Denna populära växt används mest som tillägg till buketter. För bara några år sedan kunde ingen blomsterhandlare föreställa sig en bukett utan babyens andetag.

En vacker flerårig växt, den gemensamma gypsophila som den kallas också, tillhör familjen Caryophyllaceae. Du kan bjuda in den till din trädgård idag genom att köpa sina frön i vår butik. Barnens andedräkt bildar lång, förgrenad, buskig vana. 100 till 120 cm långa vita moln, småblommor blir en stor attraktion i din trädgård. Både enkla och dubbla blommor visas på de styva stammarna. Lite rosa färg är inget ovanligt. Snarare doftlösa blommor samlade i stora paneler lockar pollinerande insekter. Löv presenterar inte prydnadsvärde. Växten bildar en lös, rund tuft som medger dimma eller havskum. Ett sådant pittoreskt utseende kommer definitivt att tillfredsställa alla estetiker.

Panicled barns andedräkt växer perfekt på soliga platser. För att få ut det mesta av sin odling behöver du ge den genomtränglig, lätt sandig jord med neutral eller till och med bättre alkalisk reaktion och högt kalciuminnehåll. Latinska namnet Gypsophila betyder "gipsälskare" och är motiverat i preferensen för gipsrika jordar. Barnens andningsfrön såras till en ouppvärmd varmbädd tidigt på våren, eller direkt i slutet av maj / början av juni. Blommor utvecklas på växterna redan i juni och förbli där fram till slutet av juli. Därefter rekommenderas toppning av skotten. Det händer ibland, men inte alltid, att tufterna blommar igen. Du bör toppa plantorna beslutsamt före vintern. Högre stjälkar kan behöva stöd.

Vanlig gypsophila är en mycket attraktiv, flerårig växt som kan användas som fyllning för höga gränser. Vitt moln kontrasterar fantastiskt med grön på en gräsmatta eller häck. Florister är fortfarande de främsta användarna av babyens andetag. Romantisk, vit dimma ger ljushet och förlorar inte någon av dess popularitet. En vacker, färgglad bukett, uppdaterad med vita pom-poms vita kommer alltid att göra att le den person som tar emot den. Under de senaste åren firar det sin återkomst till blomsterbutikerna och bröllopet. Brudar väljer att bära buketter som består av dessa blommor och att dekorera hela mottagningen med dem. Det kan inte heller saknas från det torkade blommarrangemanget.

Barnens andetag är en växt som du inte får missa i din trädgård. Vi uppmanar dig att köpa ett paket som innehåller 0,2 g frön och odlingsinstruktioner.

 • Vikt: 0,2 g
 • Höjd: 100 - 120 cm
 • Använd: prydnadsgränser, som snittblomma
 • Blomningsperiod: juni - slutet av juli
 • Tillväxtform: lång, grenad, buskig
 • Blommfärg: vit
 • Vegetationform: flerårig
 • Blomstertyp: små singel- eller dubbelblommor samlade i panik
 • Webbplats: soligt; permeabel, lätt sandig jord med neutral eller alkalisk reaktion och högt kalciuminnehåll


Cirka 1200 frön (+/- 20%)

GardenSeedsMarket har varit verksamt på marknaden i mer än tio år och vi har lagt stor vikt vid kvalitet på våra produkter redan från början av vår verksamhet. Under denna tid har vi haft tiotusentals belåtna kunder från runt om i världen. Fröer som säljs av oss genomgår en kvalitetskontroll i flera steg innan de packas noggrant och skickas. Dessa produkter har erhållit många certifikat och de uppfyller de högsta normerna som gäller i Europeiska unionen. Vår personal består av erfarna trädgårdsmästare som svarar gärna på alla dina frågor!

Varifrån kommer våra fröer?

Alla frön som säljs i vår butik kommer från de bästa producenterna i Europeiska unionen. Tack vare många års samarbete har vi utarbetat lämpliga förutsättningar som gör att vi kan alltid sälja färska fröer som har grundligt testats. Genom att utelämna mellanhänder i den hela processen kan vi inte bara undvika gamla leveranser som hade legat på hyllor i varuhus under flera månader, utan det garanterar också att vi får lägsta priser för produkter av högsta kvalitet.

Kvalitetskontrollprocess

Alla frön genomgår en kvalitetskontrollprocess med fyra steg.

DET FÖRSTA STEGET består av ett noggrant urval av producenter samt kontroller av deras odlingar, även utomlands. Växterna kontrolleras inte bara vid början av tillväxt, utan även under blomning och fruktbärande. Det som är viktigt i det skedet är att garantera ett isoleringsavstånd, vilket säkerställer att vi erhåller önskade morfologiska egenskaper hos de olika arterna i framtiden, såsom färg, höjd eller växtsätt.

DET ANDRA STEGET består av mycket noggranna undersökningar under laboratorieförhållanden. Genom användning av utrustning av högsta kvalitet och högkvalificerad personal genomför våra leverantörer över 30 000 kvalitetsanalyser varje år. Om några frön inte uppfyller kraven genomgår de tekniska processer såsom torkning, rengöring, förädling och omtestning.

DET TREDJE STEGET består av att frön sås på testlotter. På så sätt får vi exakta uppgifter om grobarhet som måste ligga på en tillräckligt hög nivå. Samtidigt kontrolleras varje arts sortäkthet i detta skede.

DET FJÄRDE STEGET genomförs i våra lager och består av att frön som redan har förvarats alltför länge slängs och ersätts med färska partier. Varje förpackning markeras med ett partinummer och hållbarhetsdatum.

Alla dessa fyra steg låter oss utan tvivel fastslå att fröer som säljs av oss uppfyller de högsta standarderna och klarar alla möjliga kontroller utan några problem.

Priser och utmärkelser

Fröer som säljs av oss har uppskattats och belönats många gånger. De har fått tiotals guldmedaljer och priser för hög kvalitet och tillämpade innovationer. Några av dem är: TOPPINNOVATION (juni 2015), GULDMEDALJ PÅ DEN INTERNATIONELLA MÄSSAN I POZNAŃ (2015), KVALITETSLEDANDE ENLIGT KONSUMENTER (2014), ODLARE AV 2014.

Dessutom tilldelades vi certifikatet "NÄRINGSLIVETS IDEAL" två år i rad.

Groning

Vi fokuserar på försäljning av utsäde av högsta kvalitet. Växter är dock levande organismer, och deras grobarhet beror på flera faktorer, såsom temperatur, jordtyp, fuktighet och frekvens av vattning, tid för sådd, gödsling, användning av växtskyddsmedel och annan atmosfärisk påverkan. Vi tillhandahåller hjälp med att samla in relevant information om odling, men vi tar inte ansvar för växter om lämpliga förhållanden för aktuella växtarter inte har upprätthållits.