• 1,164.71 kr För att få gratis frakt,
    lägg till produkter i kundvagnen upp till ett totalt värde av:

Om oss

GardenSeedsMarket - "Blommornas Värld" har varit verksamt på marknaden i över ett decennium. Sedan starten har vi alltid prioriterat kvaliteten på våra produkter. Genom åren har vi vunnit förtroendet hos tiotusentals nöjda kunder världen över. De fröer vi säljer genomgår flera steg av kvalitetskontroll innan de noggrant packas och skickas. Våra produkter har erhållit många certifikat och uppfyller de strängaste normerna inom Europeiska unionen. Vårt team består av erfarna trädgårdsmästare som gärna svarar på alla dina frågor!

Varifrån kommer våra fröer?

Alla fröer som säljs i vår butik kommer direkt från de bästa producenterna i Europeiska unionen. Tack vare långvarigt samarbete har vi skapat de rätta förutsättningarna för att alltid kunna erbjuda färska och noggrant testade fröer. Att vi inte använder oss av mellanhänder i processen innebär inte bara att vi undviker leveranser av gamla produkter, utan också att vi kan garantera de lägsta priserna för produkter av högsta kvalitet.

Kvalitetskontrollprocess

Våra fröer genomgår en fyrfasig kvalitetskontrollprocess:

Första steget innefattar en noggrann urval av producenter och kontroll av deras odlingar, även de utomlands. Växterna kontrolleras under alla stadier: tillväxt, blomning och fruktbärande. Det är viktigt att säkerställa rätt avstånd mellan plantorna för att garantera de önskade morfologiska egenskaperna hos varje art.

Andra steget omfattar rigorösa tester under laboratorieförhållanden. Med hjälp av högkvalitativ utrustning och kvalificerad personal genomför våra leverantörer över 30 000 kvalitetsanalyser årligen. Frön som inte uppfyller kraven genomgår ytterligare processer som torkning, rengöring och ny testning.

Tredje steget innebär att fröerna sås på kontrollotter för att få exakta uppgifter om grobarheten, som måste vara på en tillräckligt hög nivå. Varje arts sortäkthet kontrolleras också i detta skede.

Fjärde steget utförs i våra lager och innebär att gamla frön kasseras och ersätts med färska partier. Varje förpackning är märkt med ett partinummer och bäst före-datum.

Denna omfattande process garanterar att de fröer vi säljer uppfyller de högsta standarderna och klarar alla tänkbara kontroller.

Priser och Utmärkelser

Våra fröer har uppskattats och belönats flertalet gånger. De har erhållit ett flertal guldmedaljer samt priser för innovation och hög kvalitet. Bland dessa utmärkelser finns: TOPPINNOVATION (juni 2015), GULDMEDALJ PÅ DEN INTERNATIONELLA MÄSSAN I POZNAŃ (2015), KVALITETSLEDANDE ENLIGT KONSUMENTER (2014), ODLARE AV ÅRET 2014. Vi har även mottagit certifikatet "NÄRINGSLIVETS IDEAL" två år i rad.

Groning

Vi strävar efter att sälja endast fröer av högsta kvalitet. Dock är växter levande organismer och deras grobarhet påverkas av många faktorer såsom temperatur, jordtyp, fuktighet, vattning, såddperiod, gödsling, användning av växtskyddsmedel och andra atmosfäriska förhållanden. Vi erbjuder stöd i att samla in relevant information om odling, men vi kan inte ta ansvar för växterna om de rätta förutsättningarna för varje växtart inte upprätthålls.