• 1,070.27 kr För att få gratis frakt,
    lägg till produkter i kundvagnen upp till ett totalt värde av:

Impatiensfrön

Upptäck en värld av levande färger och bestående skönhet med våra Impatiensfrön. Vi erbjuder högkvalitativa frön av Impatiens walleriana (även känd som Busy Lizzie eller Sultana) och Balsamin. Alla Impatiensfrön i vår samling kommer med en högkvalitativ garanti och har utmärkta groningshastigheter, uteslutande från välrenommerade producenter. Din framgång i odlingen är så gott som garanterad, förutsatt att du upprätthåller lämpliga odlingsvillkor.

Impatiens walleriana är ett utmärkt val för blomsterrabatter, kanter eller kruködla. Den pryder trädgårdar och balkonger från maj till september. Kom ihåg att denna särskilda art trivs i skuggiga eller delvis skuggade platser. Vårt urval inkluderar frön som producerar 4–5 cm stora röda blommor och växter med en bred förgreningsvanor. För nybörjare rekommenderar vi att välja en blandad förpackning av denna art, som erbjuder blommor i olika färger.

När det gäller Balsamin (Impatiens balsamina), föredrar den också skuggiga eller delvis skuggade platser, precis som dess släkting, Impatiens walleriana. Du kan förvänta dig att den blomstrar i krukor på en balkong, och gör sin färgglada entré något senare på säsongen, från juli till oktober. Att odla båda sorterna tillsammans kan förlänga din blomningssäsong och erbjuda ett bredare spektrum av färger. Dessa Impatiens-sorter kompletterar varandra vackert i trädgårdsarrangemang, särskilt på skyddade, delvis skuggade eller skuggade platser.

Impatiens lever verkligen upp till sitt namn på grund av deras unika metod för fröspridning. De kallas "impatient" av en anledning: även en mild bris eller en lätt beröring kan utlösa sprängningen av deras mogna frukt, och sprida frön upp till flera meter bort.

Släpp loss din kreativitet och lägg till en explosion av färg till din trädgård eller balkong med våra noggrant utvalda Impatiensfrön. Din trädgård kommer att tacka dig!