• 1,164.71 kr För att få gratis frakt,
    lägg till produkter i kundvagnen upp till ett totalt värde av:

Busk- och slingerkrasse frön

I vår butik hittar du frön från trädgårdskrasse, en av de mest populära prydnads- och medicinalväxterna, samt frön av busk- och slingerkrasse. Alla frön vi erbjuder är av högsta kvalitet och har en utmärkt grobarhet, eftersom de enbart kommer från pålitliga leverantörer. Om du tar hänsyn till krasseodlingskraven kommer de att pryda din trädgård från juni till tidig höst.

Vi rekommenderar särskilt sorten "Alaska Salmon Orange", som producerar skålformade, rosa-orange blommor. Denna dvärgvariant växer upp till 30 cm i höjd och ger utbredande stjälkar. Därför är den idealisk för hängande krukor, blomsterbäddar och balkonglådor. Den kan även kombineras med andra dvärgkrassevarianter på blomsterbäddar. Vi föreslår också den lågväxande sorten "Night & Day" med dess vinröda eller krämiga vita blommor, vilken är perfekt för kanter och krukodling. Busk- och slingerkrasse med sina förtrollande gula, krusiga blommor kan också intressera dig. Eftersom den är en klätterväxt, passar den utmärkt för att dölja oattraktiva strukturer. Krasse kommer inte bara att smycka din trädgård, men också locka nyttiga insekter som bin och fjärilar, särskilt nattflyn.

Utom dess prydnadsvärde är krasse känt för sina medicinska egenskaper, visar antibakteriella effekter. Dess blommor är ätbara och kan läggas till i många rätter, medan de stängda blomknopparna kan inläggas. Omogna krassefrön används ofta som ett substitut för kapris. Krasse är också bra för håret. Vi rekommenderar vårt set av hårstärkande örtsfrön, som innehåller krasse, kamomill och ytterligare en dos fördelaktig krasse.