Sallat - Foliosa - Salad Bowl - 945 frön - Lactuca sativa var. foliosa

$2.88
Antal köpare: 13
010222
I lager
+

Sallad "Salladskål" (Lactuca sativa var. Foliosa) är en mängd som producerar stora dekorativa rosetter av gröna blad som, som namnet antyder, liknar ekblad i form. De är ömma och välsmakande. Du kan skörda dem på en gång eller gradvis, när de mognar. De är ett bra komplement till sallader och smörgåsar. Denna sallad kan också odlas i krukor som prydnadsväxter tack vare sina kompakta, extremt prydnadsbara rosettor.

Sallat är en kalori med låg kalori som samtidigt är rik på näringsämnen. Det ger dig en känsla av mättnad och stödjer matsmältningen. Därför ingår det i alla slags dieter. Salladblad innehåller kalcium, magnesium, järn, karoten, B-vitaminer och vitamin C.

Salladsskålen är avsedd för odling på öppna fält och under omslag från vår till höst. Frö bör sådas i mars under täcken och från april till augusti till en fröbädd. Fröplantor måste transplanteras till den permanenta platsen från april till september i 30 x 30 cm avstånd. Sallat ger rikaste grödor på bördig, humör, sandig lera, som snabbt värmer upp marken på soliga platser. Du kan skörda bladen från mitten av maj till oktober.

En förpackning innehåller 1 g "Salad Bowl" gröna ekbladade salladsfrön, samt sårdag och växande instruktioner.

  • Vikt: 1 g
  • Användning: prydnad i krukor; direkt, rå förbrukning i sallader och smörgåsar
  • Skördstid: Medel maj - oktober
  • Lövverk: rosetter av stora ekformade blad
  • Webbplats: soligt; bördig, humör, sandig lera, snabbt uppvärmning av marken


Cirka 945 frön (+/- 20%)

GardenSeedsMarket har varit verksamt på marknaden i mer än tio år och vi har lagt stor vikt vid kvalitet på våra produkter redan från början av vår verksamhet. Under denna tid har vi haft tiotusentals belåtna kunder från runt om i världen. Fröer som säljs av oss genomgår en kvalitetskontroll i flera steg innan de packas noggrant och skickas. Dessa produkter har erhållit många certifikat och de uppfyller de högsta normerna som gäller i Europeiska unionen. Vår personal består av erfarna trädgårdsmästare som svarar gärna på alla dina frågor!

Varifrån kommer våra fröer?

Alla frön som säljs i vår butik kommer från de bästa producenterna i Europeiska unionen. Tack vare många års samarbete har vi utarbetat lämpliga förutsättningar som gör att vi kan alltid sälja färska fröer som har grundligt testats. Genom att utelämna mellanhänder i den hela processen kan vi inte bara undvika gamla leveranser som hade legat på hyllor i varuhus under flera månader, utan det garanterar också att vi får lägsta priser för produkter av högsta kvalitet.

Kvalitetskontrollprocess

Alla frön genomgår en kvalitetskontrollprocess med fyra steg.

DET FÖRSTA STEGET består av ett noggrant urval av producenter samt kontroller av deras odlingar, även utomlands. Växterna kontrolleras inte bara vid början av tillväxt, utan även under blomning och fruktbärande. Det som är viktigt i det skedet är att garantera ett isoleringsavstånd, vilket säkerställer att vi erhåller önskade morfologiska egenskaper hos de olika arterna i framtiden, såsom färg, höjd eller växtsätt.

DET ANDRA STEGET består av mycket noggranna undersökningar under laboratorieförhållanden. Genom användning av utrustning av högsta kvalitet och högkvalificerad personal genomför våra leverantörer över 30 000 kvalitetsanalyser varje år. Om några frön inte uppfyller kraven genomgår de tekniska processer såsom torkning, rengöring, förädling och omtestning.

DET TREDJE STEGET består av att frön sås på testlotter. På så sätt får vi exakta uppgifter om grobarhet som måste ligga på en tillräckligt hög nivå. Samtidigt kontrolleras varje arts sortäkthet i detta skede.

DET FJÄRDE STEGET genomförs i våra lager och består av att frön som redan har förvarats alltför länge slängs och ersätts med färska partier. Varje förpackning markeras med ett partinummer och hållbarhetsdatum.

Alla dessa fyra steg låter oss utan tvivel fastslå att fröer som säljs av oss uppfyller de högsta standarderna och klarar alla möjliga kontroller utan några problem.

Priser och utmärkelser

Fröer som säljs av oss har uppskattats och belönats många gånger. De har fått tiotals guldmedaljer och priser för hög kvalitet och tillämpade innovationer. Några av dem är: TOPPINNOVATION (juni 2015), GULDMEDALJ PÅ DEN INTERNATIONELLA MÄSSAN I POZNAŃ (2015), KVALITETSLEDANDE ENLIGT KONSUMENTER (2014), ODLARE AV 2014.

Dessutom tilldelades vi certifikatet "NÄRINGSLIVETS IDEAL" två år i rad.

Groning

Vi fokuserar på försäljning av utsäde av högsta kvalitet. Växter är dock levande organismer, och deras grobarhet beror på flera faktorer, såsom temperatur, jordtyp, fuktighet och frekvens av vattning, tid för sådd, gödsling, användning av växtskyddsmedel och annan atmosfärisk påverkan. Vi tillhandahåller hjälp med att samla in relevant information om odling, men vi tar inte ansvar för växter om lämpliga förhållanden för aktuella växtarter inte har upprätthållits.