Подкатегорије

Филтери производа

Цена

Настуртиум сеедс

У нашој продавници наћи ћете сјеменке вртне напурцијума, једног од најпопуларнијих украсних и љековитих биљака, те канаринску напастију или пузавицу. Сва семена доступна у нашој продавници истичу се високим квалитетом и капацитетом герминације, јер се испоручују само од проверених произвођача. Ако задовољите захтјеве за култивацијом, настојат ће украсити ваш врт од липња до ране јесени.

Посебно препоручујемо сорту „Аласка Салмон Оранге“, која производи цветове ружичасто-наранџасте боје. Ова врста патуљака расте и до 30 цм висока и проклијала је израсла. Зато се уклапа у висеће контејнере, на цветне гредице и балконске кутије. Може се садити и поред осталих патуљастих сорти на цветним гредицама. Предлажемо и куповину нископроизводне сорте „Ноћ и дан“ са тамноцрвеним или кремасто-белим цветовима који су савршени за израду ивица и контејнера. Цанари цреепер са интригантним, фриззлед, жутим цвијећем такођер може побудити ваш интерес. Будући да припада пузавим биљкама, може вам помоћи да покријете све врсте не тако лијепих потпора. Настуртиум ће красити ваш врт и привући госте као пчеле и лептире (нарочито соколове мољце).

Настуртиум је лековита биљка која показује антибактеријска дејства. Његови цветови су јестиви и могу се додати многим јелима, док се затворени цвјетни пупољци могу маринирати. Незреле сјеменке се често користе као замјена капара. Настуртиум чини чуда са вашом косом - препоручујемо и сет сјеменки биља које јачају косу, које се састоје од настуртиума, камилице и настуртиума.