Услови коришћења

Опште информације

Овај сајт, доступан на ввв.гарденсеедсмаркет.цом, управља Свиат Квиатов (порески идентификациони број, НИП: 537-220-80-01) са своје регистроване адресе у Варшави 04-157, Сулејковска 56/58/215, Пољска и уписан у Регистар предузетника под бројем 10/65/18535 са својом основном оперативном дјелатношћу наведеном у трговини семеном и биљним материјалом за размножавање.

 

Услови коришћења

1. “Маркет Сеедс Маркет” је онлине продавница. Наруџбе се прихватају онлине на следећем сајту: ввв.гарденсеедсмаркет.цом.

2. Сви производи који се нуде у интернет продавници Гарден Сеедс Маркет су нови и неискориштени, без физичких и правних недостатака, те су законито уведени на пољско тржиште.

3. Све цене наведене у интернет продавници Гарден Сеедс Маркет укључују ПДВ. За сваку куповину се издаје ПДВ фактура.

4. Свака куповина се доставља специјалистичком курирском службом коју обезбеђује Пошта. Купац сноси трошкове доставе како је наведено у пошиљци и испоруци сецтион .

5. Ако се рокови испоруке или одговарајући начини паковања и доставе разликују за било коју од одабраних ставки, тржиште за семе у врту задржава право да подели налог на одвојене пошиљке. У том случају, укупни трошкови отпреме се неће мијењати. Ако купац одлучи да откаже део наруџбине, трошкови отпреме могу се сразмерно смањити.

6. Маркет Сеедс Гарден прихвата следеће начине плаћања:

  • Онлине плаћање - уплатом управља ПаиПал (Еуропе) С.а рл ет Цие, СЦА (РЦС Лукембоург Б 118 349)
  • Кредитна картица (Виса, Мастерцард) - свако плаћање кредитном картицом је сигурно и одобрено од стране ПаиПал-а (имајте на уму: вријеме обраде може варирати). Када добијете потврду о уплати, тржиште се припрема за отпрему.


7. Интернет продавница Гарден Сеедс Маркет задржава право да ограничи начине плаћања тако што ће онемогућити одређени начин плаћања за неке од производа који се нуде на ввв.гарденсеедсмаркет.цом.

8. Роба се отпрема првог радног дана након дана пријема плаћања. Завршетак наруџбе траје обично од 3 до 10 дана од дана постављања наруџбе на ввв.гарденсеедсмаркет.цом.

Ако треба продужити вријеме завршетка наруџбе, он-лине продавница Гарден Сеедс Маркет ће контактирати купца како би га обавијестила о кашњењу и потврдила ревидирани датум за завршетак налога. Имајте на уму да је време завршетка наруџбе једнако обради наруџбине и времену припреме пошиљке ПЛУС вријеме испоруке.

Ако плаћате путем банковног трансфера, вријеме испоруке ће бити продужено за вријеме потребно за пријенос новца; ако плаћате кредитном картицом, вријеме испоруке ће бити продужено за вријеме потребно за плаћање да буде одобрено од стране платног система.

Свака пошиљка семенки доставља се обично у року од 2 до 5 дана поштом и може се разликовати у зависности од земље у коју се пакет шаље. Рокови испоруке за испоручену робу курирском службом трају од 2 до 10 дана како је наведено у пошиљци и испоруци сецтион . Интернет продавница Гарден Сеедс Маркет не преузима никакву одговорност за било каква кашњења узрокована поштанским или курирским компанијама.

9. Производи су покривени гаранцијом произвођача, увозника или продавца која важи у Пољској. У складу са чланом 10 пољског Грађанског законика од 27. јула 2002. године о специфичним условима и одредбама купопродајне продаје са накнадним измјенама и допунама, интернетска продавница Гарден Сеедс Маркет је одговорна за неусклађеност робе са уговором на период од двије године почевши од датум куповине. Купац губи своја права наведена у горе наведеном одјељку, ако у року од два мјесеца након откривања проблема или грешке не обавијести продавницу. У случају продаје која се не може сматрати потрошачком продајом, не примјењују се прописи садржани у члановима 556-576 пољског Грађанског законика.

10. У случају неусклађености робе са описом и / или уговором, роба која је предмет рекламације треба да се врати са описом жалбе и предлогом за решавање жалбе од стране Garden Seeds Market на следећу адресу: : Garden Seeds Market, ul. Pokoju 24, 21-500 Biała Podlaska, Пољска.

11. Када сугерише начин решавања жалбе од стране Маркет Гарден Сеедс, купац има право да замени робу тако да буде у складу са уговором бесплатно, осим ако је размена немогућа или ће укључивати прекомерне трошкове. Ако продавница не може да исправи жалбу путем размене, корисник има право да тражи попуст или има право да раскине уговор.

12. Продавница ће одговорити на рекламацију купца у року од два радна дана након пријема жалбе. Датум достављања жалбе продавници сматра се датумом жалбе. Ако трећа страна треба да спроведе специјалистичко истраживање у вези са жалбом, датум решавања жалбе од стране Маркет Гарден Сеедс-а може се продужити за 14 дана. Ако продавница у року од 14 дана није одговорила на жалбу купца, жалба се сматра валидном и прихваћена од стране Маркет Гарден Сеедс.

13. У било којем од горе наведених случајева, ако рјешавање притужбе укључује испоруку новог или фиксног производа, трошкове слања сноси продавница. Враћена роба која је предмет жалбе мора бити јасно и видљиво означена или означена са “ЖАЛБА”. Роба без такве ознаке или ознаке неће бити прихваћена у нашем спремишту.

14. У складу са чланом 2 члана 2 (Закон бр. 22, став 271) о заштити одређених права потрошача и одговорности за штете проузроковане опасним производом, купац има право да врати робу у року од 20 дана. 14 дана од дана испоруке, без навођења разлога за повлачење из уговора, у складу са прописима о уговорима на даљину. Закон који се примењује у таквим случајевима важи искључиво за приватне, појединачне клијенте који купују робу искључиво за некомерцијалну употребу. Враћена роба и прибор се прихватају само ако су комплетни, неоштећени иу "новом" стању. Према наведеним прописима сљедеће услуге не испуњавају увјете за поврате на горе наведене услове: уговори за услуге чија се цијена или накнада одређују искључиво флуктуацијом цијена на финансијском тржишту; услуге са карактеристикама које је клијент јасно навео у налогу који је поставио; или услуге које су строго повезане са самим клијентом; услуге, које због свог карактера не могу бити враћене или чији предмет се брзо погоршава. Ако купац намјерава раскинути уговор, роба мора бити враћена по цијени купца на сљедећу адресу: Garden Seeds Market, ul. Pokoju 24, 21-500 Biała Podlaska, Пољска. Роба ће бити верификована од стране Маркет Гарден Сеедс у року од два радна дана. Ако је роба у складу са прописима наведеним у овом ставу, кредитна књижица ће бити издата од стране Маркет Гарден Сеедс. Оригинал копије кредита и копија шаљу се купцу путем препоручене поштанске пошиљке. Купац је дужан да врати потписану копију фактуре за исправку препорученом поштом. Након што продавница прими потписану копију кредитне књижице, продавница ће надокнадити износ који дугује на банковни рачун који одреди клијент у року од седам радних дана.

15. По пријему пошиљке од поштанске службе или курирске компаније, корисник ће проверити да ли је пошиљка оштећена током процеса испоруке. Тржиште сјемена за врт препоручује посебну пажњу на траке и бртве које осигуравају пошиљку. Уколико је пошиљка стигла оштећена или ако су печати или траке прекинуте, купцу се препоручује да одбије прихват пошиљке, састави протокол о штети у присуству курира и да контактира продавца (тржиште сјеменских култура) ускоро. могуће. Ако купац не прихвати било какву штету или недостајућу робу након пријема робе, то може негативно утицати на било коју жалбу коју клијент може пожелети да поднесе у будућности у вези са робом која је оштећена или украдена у процесу испоруке.

16. Све информације објављене у интернет продавници Гарден Сеедс Маркет не представљају понуду према пољском грађанском законику. Приликом наручивања путем веб сајта, купац даје понуду за куповину производа под условима наведеним на специфичној страници описа производа.

17. Интернет продавница Гарден Сеедс Маркет задржава право да одбије да комплетира наруџбину ако позната евиденција клијента није ни кредитно ни поуздана.

18. Квиат Квиатов Марцин Сикора са сједиштем на адреси: ул. Сулејковска 56/58 лок. 215, 04-157 Варшава, Пољска је правни администратор базе података о клијентима коју обрађује интернетска продавница Гарден Сеедс Маркет. Клијентски подаци се користе за извршење налога и стога се могу доставити субјектима који су одговорни за отпрему робе клијентима и, у случају продаје на рате, институцијама које учествују у куповини. Клијенти имају право да приступају и мењају своје личне податке. Подаци се достављају добровољно.

19. Купац пристаје да достави своју е-маил адресу: иатвиат Квиатов Марцин Сикора са сједиштем у Варшави, Полнад и слаже се да се њихови особни подаци могу обрађивати у интернет трговини Маркет Сеедс Маркет како би се попунило истраживање јавног мњења до продавнице (у складу са Законом о заштити података од 28. августа 1997. године).

21. Ови Услови коришћења постављају правила коришћења интернет продавнице Гарден Сеедс Маркет. Постављање и потврда наруџбине значи да купац прихвата правила и информације садржане у Условима коришћења.

22. Стручни субјекти, дефинисани у Закону о производњи семена од 9. новембра 2012. године (Пољски часопис за законе - Дз. У. из 2021., ставка 129), дужни су да обавесте продавницу о свом статусу најкасније на дан куповине. Непоштовање те обавезе резултира квалификовањем датог ентитета као непрофесионалног у смислу горенаведеног закона.

Плаћање

Пре него што обавите куповину у нашој продавници, проверите да ли имате довољно средстава на свом рачуну да платите купљене артикле и одговарајуће трошкове испоруке.

Доступни начини плаћања: ПаиПал (пожељно, осигурава најбржу испоруку), кредитну картицу, банковни трансфер.

Плаћање се врши у року од 4 дана од тренутка куповине.

Испорука

Сва наша семена су пажљиво пакована у мехурићима или обложеним ковертама које значајно смањују ризик од оштећења семена (нпр. Машином за штанцовање).

Сваки пакет се шаље најкасније 2 радна дана након пријема уплате.

Сјеменке испоручује Поцзта Полска (пољска пошта) по приоритетној пошти са очекиваним временом испоруке од 2 до 5 радних дана. Остала роба се испоручује курирском службом са очекиваним роковима испоруке од 2 до 10 дана како је наведено у пошиљци и испоруци сецтион .

Све пошиљке путем поште или курирске службе су регистроване како би се повећала сигурност и сигурност испоруке. Захваљујући томе, добија се број за праћење који омогућава праћење вашег пакета.

Повратак и жалбе

Купац има право да врати неискоришћене и неотворене предмете купљене у року од 14 дана, међутим, купац је дужан да покрије трошкове испоруке поврата предмета.

Жалбе треба да се поднесу писменим путем путем електронске поште. Писма жалбе треба да садрже следеће информације: податке о купцу (име и презиме, име клијента), име (имена) предмета (а) који су предмет жалбе, узрок жалбе и, ако је могуће, фотографије ставке које су предмет жалбе са видљивим бројем серије.