Produk popular Produk ini dibeli terakhir 20 minit yang lalu.
 • RM700.00 Untuk memenuhi syarat untuk penghantaran percuma
  anda perlu membuat tempahan minimum

Scabiosa berbunga zinnia - campuran - 120 biji - Zinnia elegans scabiosaeflora - benih

Harga lama: RM11.59
RM5.79
Anda menyimpan: RM5.80 (50%)
Promosi berakhir 2020-10-20
Promosi berakhir
003564
Out of stock

Zinnia yang indah yang berasal dari Amerika Selatan adalah tumbuhan berbunga tahunan yang popular dan didambakan. Warna-warna yang indah, terang dan bentuk semula jadi dari perbungaan menyumbang kepada banyak kelebihan bunga ini. Anda boleh menemui pelbagai jenis spesis ini di taman. Kami menggalakkan anda untuk membeli pelbagai zinnia yang tidak biasa - satu pilihan yang berwarna-warni dari zinnia bunga scabiosa.

Zabi yang berbunga scabiosa berbeza dari zinnia taman yang popular (Zinnia elegans) dengan bentuk bunga elegan menyerupai ini scabiosa (bunga pincushion). Di bahagian atas batang yang tegak, tegaknya terletak di bahagian tengah yang terdiri daripada dua jenis bunga - bunga cakram dan sinar. Lapisan bawah bunga sinar berbentuk lidah menghasilkan "plat" di mana bunga cakung tiub berbentuk kusyen separa bulat. Keseluruhan inflorescence, atau pseudanthium kelihatan seperti topi tunggal. Palet warna pemilihan ini termasuk warna putih, kuning, oren, merah jambu pucat, merah jambu, karang, raspberi merah dan berbeza, warna tepu dan jelas warna yang disebutkan di atas. Kepala bunga tumbuh agak besar - sehingga diameter 8 cm. Daun diposisikan di atas batang dan hijau berair. Kilang yang tumbuh ca. 60 cm tinggi mempunyai tegak tegak, lurus dan tidak bercabang. Ia dilindungi oleh rambut yang sengit.

Scabiosa berbunga zinnia boleh digunakan seperti jenis lain yang lebih popular. Kita biasanya boleh menemuinya di sempadan, katil bunga, dalam kumpulan kedua-dua bunga bermusim dan perennial. Orang yang melawat taman anda pasti akan suka tepi sempadan yang terbentuk daripada pelbagai menarik ini. Titik berwarna-warni scabiosa bunga zinnia yang ditanam di atas rumput akan maju ke titik hiasan utama peruntukan kami. Mereka akan menggariskan ciri-ciri terbaik taman gaya luar bandar dengan rupa eliganya. Scabiosa bunga zinnia juga berfungsi hebat sebagai bunga potong. Ia mengekalkan rupanya dalam pasu sehingga dua minggu. Ia boleh membentuk asas untuk karat asli dan tambahan kepada mereka.

Zinnia tidak tergolong dalam bunga yang paling popular. Kami berharap bahawa gembar-gembur gaya taman yang rasis dan naturalistik akan membantu mereka memenangi kedudukan terdahulu mereka. Zinnias yang ditanam di Scabiosa ditanam dari anak benih yang dihasilkan pada hotbed hangat pada bulan Mac - April, atau pada bulan terakhir di atas katil benih. Tumbuhan muda dipindahkan ke tapak tetap pada separuh kedua bulan Mei. Zinnia memerlukan laman web yang terlindung di angin. Tanah itu sepatutnya menjadi kaya dengan nutrien dan lembab. Mengeluarkan bunga mekar akan meningkatkan dan memanjangkan mekar. Kita boleh menikmati bunga zinnia dari bulan Jun hingga September.

Satu pakej scabiosa berbunga benih bercampur zinnia mengandungi 0.5 g bahan benih dan mempunyai panduan asas yang berkembang dan tarikh sow-by dicetak di atasnya.

 • Berat: 0.5 g
 • Ketinggian: 60 sm
 • Gunakan: hiasan - sempadan, sebagai bunga potong
 • Tempoh berbunga: Jun - September
 • Bentuk pertumbuhan: lurus, tidak bercabang
 • Warna bunga: putih, kuning, oren, merah jambu pucat, merah jambu, karang, merah raspberi
 • Borang tumbuhan: tahunan
 • Jenis bunga: perbungaan
 • Tapak: cerah, terlindung angin; lembap, tanah kaya dengan nutrien


Kira-kira 120 biji (+/- 20%)

GardenSeedsMarket - telah berniaga selama lebih dari satu dekad dan dari awal lagi kami telah membuat kualiti produk kami menjadi keutamaan. Sepanjang tahun kami telah menyampaikan barang berkualiti terbaik kepada puluhan ribu pelanggan dari seluruh dunia. Kepuasan mereka membuktikan bahawa kami memilih cara yang betul.

Semua benih yang kami jual adalah tertakluk kepada pemeriksaan kawalan kualiti pelbagai peringkat dan hanya kemudiannya dibungkus dengan teliti dan dihantar. Produk kami telah dianugerahkan pelbagai sijil dan mematuhi piawaian tertinggi Kesatuan Eropah. Pekerja kami adalah tukang kebun yang berpengalaman yang lebih gembira menjawab setiap pertanyaan anda.

Di manakah benih kita datang?

Semua biji yang dijual di kedai kami datang dari pengeluar terbaik dari seluruh Kesatuan Eropah. Terima kasih kepada kerjasama yang panjang dengan mereka, kami dapat membangunkan keadaan menyimpan dan penghantaran yang paling mencukupi, menjamin bahawa anda sentiasa menerima batch biji segar dan teliti yang diuji. Pengecualian orang tengah dari keseluruhan proses bukan sahaja memungkinkan kita untuk mengelakkan penghantaran benih yang sudah lama terlalu lama di rak gudang, tetapi juga memastikan harga yang paling menarik untuk produk berkualiti tinggi.

Proses kawalan kualiti

Semua benih kami mesti lulus proses kawalan kualiti empat peringkat.

Tahap pertama bermula dengan pilihan pemilihan yang teliti. Daripada kita meneruskan mengawal tanaman mereka, pengeluar asing tidak dikecualikan daripada proses kawalan kualiti. Tumbuhan diperiksa pada setiap peringkat perkembangan mereka: apabila mereka mula tumbuh, semasa mekar dan apabila mereka mula menghasilkan buah (biji). Pada peringkat ini perkara yang paling penting adalah untuk memastikan jarak yang betul dari tumbuh-tumbuhan. Terima kasih kerana memperoleh ciri-ciri morfologi yang dikehendaki bagi setiap spesies atau varieti tertentu, seperti warna, ketinggian dan bentuk, dapat dipastikan.

Tahap dua terdiri daripada ujian pengesahan terperinci dalam keadaan makmal. Dengan menggunakan peralatan berkualiti tinggi oleh kakitangan yang berkelayakan, pembekal kami melakukan lebih daripada 30 000 pemeriksaan kualiti setiap tahun. Benih yang tidak memenuhi keperluan kami adalah tertakluk kepada proses penapisan teknologi, termasuk pengeringan, pembersihan, peningkatan dan pengujian lagi.

Peringkat tiga bermula dengan menanam benih dalam plot kawalan terpilih. Dengan cara itu, kita memperoleh maklumat berharga yang tepat mengenai percambahan mereka yang mesti dikekalkan pada tahap yang sesuai. Pada masa yang sama, identiti varieti setiap spesies diperiksa pada peringkat ini.

Peringkat empat berlaku di gudang kami dan terdiri daripada menghapuskan biji-bijian yang telah disimpan terlalu lama di rak kami dan menggantikannya dengan kumpulan baru. Setiap pakej dicap dengan nombor kumpulan yang unik dan juga dengan sow-by-date.

Keempat peringkat yang digabungkan membolehkan kita menyatakan dengan yakin bahawa benih yang kami sampaikan mematuhi piawaian tertinggi dan telah menyelesaikan semua peringkat kawalan yang diperlukan dengan warna terbang.

Hadiah dan anugerah

Benih-benih yang kami jual telah diiktiraf secara meluas untuk kualiti mereka dan telah memenangi banyak anugerah. Benih kami memenangi pingat emas dan perbezaan untuk kualiti tinggi mereka. World of Flowers juga dihormati kerana pendekatan inovatifnya.

Antaranya ialah: INOVASI TOP (Jun 2015), GOLD MEDAL AT THE POZNAN INTERNATIONAL FAIR (2015), PEMIMPIN KUALITI PENGGUNA (2014), PELAWAT TAHUN (2014).

Di samping itu, kami juga telah dianugerahkan sijil "IDEAL BUSINESS" selama dua tahun berturut-turut.

Percambahan

Kami komited untuk menjual hanya benih berkualiti tinggi. Dengan mengambil kira usaha yang kita buat setiap hari, sila juga ambil perhatian bahawa tumbuh-tumbuhan adalah organisma hidup dan percambahan dan pertumbuhan mereka bergantung pada banyak faktor, seperti suhu, jenis tanah, kelembapan dan frekuensi dengan itu disiram, menyemai masa dan keadaan, gunakan baja dan agen perlindungan tumbuhan (racun perosak), serta keadaan cuaca dan iklim. Kami menyediakan bantuan dengan berkongsi maklumat penyebaran dan perkembangan yang tepat dan terkini, namun, kita tidak boleh bertanggungjawab terhadap tumbuhan yang tidak ditanam dalam keadaan sesuai untuk spesies tertentu.