Geranium, biji Pelargonium

Anda akan mendapati biji pelargonium (geranium) di kedai taman kami. Tumbuhan ini sering dipanggil ratu balkoni. Biji pelargonium menonjol dengan kualiti yang tinggi, kerana mereka hanya datang dari pengeluar terkenal. Anda boleh memilih dari pelbagai jenis pelargonium dengan bunga berwarna berbeza. Terima kasih kepada pilihan yang luas ini, anda boleh dengan mudah membuat komposisi yang sangat baik yang akan menghiasi balkoni atau pedalaman rumah anda dari awal musim bunga sehingga fros pertama pada musim luruh.

Kami mengesyorkan pelargonium berbunga merah yang akan kelihatan hebat di dalam balkoni dan periuk semua jenis di teres dan di rumah. Pelbagai ini juga dapat menghiasi ruang awam. Ia harmonis dengan pelbagai pelargonium yang menghasilkan bunga putih besar yang berkumpul di umbel yang mengagumkan. Kami juga mencadangkan untuk mencuba pelargonium merah jambu oren yang boleh ditanam di dalam periuk dan di atas katil bunga. Pelargonium Ivy-daun yang mengembangkan bunga tunggal, berwarna-warni akan bertumbuh dalam keranjang gantung dan menghiasi interior rumah dan sekitarnya dari musim semi hingga musim luruh. Daun juga memberikan nilai hiasan - mereka bersinar dan menyerupai daun ivy, dengan itu nama.

Pelargonium agak kurang bijak dalam penanaman dan tidak boleh menimbulkan masalah kepada tukang kebun yang tidak berpengalaman. Kita harus ingat, walaupun, ia perlu tumbuh dalam tanah yang telap dan teliti. Anda perlu menyiramnya setiap dua hari dan juga setiap hari dalam tempoh yang lebih panas. Jangan taburkannya dengan air, kerana ini sering menyebabkan membusuk.