Syarat Penggunaan

Maklumat am

Laman web ini, yang boleh didapati di www.gardenseedsmarket.com, dikendalikan oleh Swiat Kwiatow (Nombor Pengenalan Cukai, NIP: 537-220-80-01) dari alamat berdaftarnya di Warsaw 04-157, Sulejkowska 56/58/215, Poland dan didaftarkan di Daftar Usahawan di bawah nombor 10/65/18535 dengan aktiviti operasi utamanya yang disenaraikan sebagai benih perdagangan dan bahan penyebaran tanaman.

 

Syarat Penggunaan

1. "Garden Seeds Market" adalah sebuah kedai runcit dalam talian. Pesanan diterima secara dalam talian di laman web berikut: www.gardenseedsmarket.com.

2. Semua produk yang ditawarkan di kedai dalam talian Kedai Bibit Taman adalah baru dan tidak digunakan, bebas daripada kecacatan fizikal dan undang-undang, dan telah diperkenalkan dengan sah ke pasaran Poland.

3. Semua harga yang disenaraikan di kedai dalam talian Kedai Bibit Taman termasuk VAT. Invois VAT dikeluarkan untuk setiap pembelian.

4. Setiap pembelian dihantar oleh perkhidmatan kurier pakar yang disediakan oleh Post. Pelanggan menanggung kos penghantaran seperti yang ditunjukkan dalam Penghantaran dan Penghantaran seksyen .

5. Sekiranya masa penghantaran atau kaedah pembungkusan dan penghantaran yang sesuai berbeza untuk mana-mana barang yang dipilih, Pasar Seeds Garden berhak untuk memecah pesanan itu ke dalam penghantaran berasingan. Dalam kes sedemikian, kos penghantaran keseluruhan tidak akan berubah. Sekiranya pembeli memutuskan untuk membatalkan sebahagian pesanan, kos penghantaran mungkin dikurangkan secara proporsional.

6. Garden Seeds Market menerima kaedah pembayaran berikut:

  • Pembayaran dalam talian - pembayaran dikendalikan oleh PayPal (Eropah) S.à rl et Cie, SCA (RCS Luxembourg B 118 349)
  • Kad kredit (Visa, Mastercard) - setiap pembayaran kad kredit adalah selamat dan dibenarkan oleh PayPal (sila ambil perhatian: bahawa masa pemprosesan mungkin berbeza-beza). Sebaik sahaja Pasar Seeds Garden menerima pengesahan pembayaran, pesanan itu disediakan untuk penghantaran.


7. Kedai dalam talian Kedai Biji Taman berhak untuk mengehadkan kaedah pembayaran dengan melumpuhkan kaedah pembayaran tertentu untuk beberapa produk yang ditawarkan di www.gardenseedsmarket.com.

8. Barang-barang yang dihantar pada hari kerja pertama selepas hari selepas pembayaran telah diterima. Selesaikan pesanan biasanya mengambil masa 3 hingga 10 hari dari tarikh pesanan dibuat di www.gardenseedsmarket.com.

Sekiranya masa penyempurnaan pesanan perlu dilanjutkan, gedung dalam talian Kedai Biji Taman akan menghubungi pembeli untuk memaklumkan kepadanya mengenai kelewatan itu dan mengesahkan tarikh semakan untuk penyempurnaan pesanan. Harap maklum bahawa masa penyelesaian pesanan sama dengan masa pemprosesan pesanan dan penghantaran masa penghantaran PLUS masa penghantaran.

Jika anda membayar melalui pemindahan bank, masa penghantaran akan diperpanjang dengan jumlah masa yang diambil untuk wang yang akan dipindahkan; jika anda membayar dengan kad kredit, masa penghantaran akan diperpanjang dengan jumlah masa yang diambil untuk pembayaran yang dibenarkan oleh sistem pembayaran.

Setiap penghantaran benih dihantar biasanya dalam masa 2 hingga 5 hari melalui Pos dan mungkin berbeza bergantung kepada negara yang mana pakej tersebut dihantar. Masa penghantaran barangan yang dihantar melalui perkhidmatan kurier mengambil masa 2 hingga 10 hari seperti yang dinyatakan dalam Penghantaran dan Penghantaran seksyen . Kedai Kedai Bibit Taman tidak menerima liabiliti untuk sebarang kelewatan yang disebabkan oleh syarikat pos atau kurier.

9. Produk tersebut dilindungi oleh jaminan pengeluar, pengimport atau penjual yang sah di Poland. Selaras dengan seksyen 10 Kanun Sivil Poland pada 27hb. 2002 mengenai terma dan syarat khusus jualan pengguna dengan pindaan berikutnya, stor dalam talian Kedai Bunga Seeds bertanggungjawab bagi ketidakpatuhan barangan dengan kontrak untuk tempoh dua tahun bermula dari tarikh pembelian. Pelanggan kehilangan haknya seperti yang dinyatakan dalam seksyen yang tersebut di atas, jika dia gagal memberitahu kedai dalam masa dua bulan selepas pengesanan masalah atau kesalahan. Dalam kes penjualan yang tidak layak sebagai jualan pengguna, peraturan-peraturan yang termasuk dalam seksyen 556-576 Kanun Sivil Poland tidak terpakai.

10. Dalam kes ketidakpatuhan barang dengan perihalan dan / atau kontrak, barang-barang yang tertakluk kepada aduan itu hendaklah dikembalikan dengan keterangan aduan dan cadangan mengenai penyelesaian aduan oleh Garden Seeds Market ke alamat berikut : Garden Seeds market, ul. Pokoju 24, 21-500 Biała Podlaska, Poland.

11. Apabila mencadangkan cara untuk menyelesaikan aduan oleh Pasar Seeds Garden, pelanggan berhak untuk menukar barangan supaya mereka mematuhi kontrak secara percuma, kecuali pertukaran itu tidak mungkin atau melibatkan kos berlebihan. Jika kedai tidak dapat membetulkan aduan itu dengan pertukaran, pelanggan berhak untuk menuntut diskaun atau mempunyai hak untuk menamatkan kontrak.

12. Kedai hendaklah membalas aduan pelanggan dalam masa dua hari bekerja selepas menerima aduan tersebut. Tarikh penyerahan aduan ke kedai dianggap sebagai tarikh aduan. Sekiranya penyelidikan pakar perlu dijalankan oleh syarikat pihak ketiga berhubung dengan aduan tersebut, tarikh menangani aduan oleh Garden Seeds Market boleh dilanjutkan dengan 14 hari. Jika dalam masa 14 hari kedai tidak memberi respons kepada aduan pelanggan, aduan itu dianggap sah dan diterima oleh Market Garden Seeds.

13. Di mana-mana kes di atas, jika menyelesaikan aduan melibatkan penghantaran produk baru atau tetap, kos penghantaran akan ditanggung oleh kedai. Barang yang dikembalikan yang tertakluk kepada aduan perlu jelas dan jelas diberi label atau bertanda "ADUAN". Barangan tanpa apa-apa label atau tanda tidak boleh diterima oleh repositori kami.

14. Selaras dengan seksyen 2 dari artikel 2 (Jurnal Undang-undang No. 22, perkara 271) mengenai perlindungan hak tertentu pengguna dan atas tanggungan ganti rugi yang disebabkan oleh produk berbahaya, pelanggan mempunyai hak untuk memulangkan barangan dalam 14 hari dari tarikh penghantaran, tanpa menyatakan sebab-sebab penarikan diri dari kontrak, mengikut peraturan-peraturan yang berkaitan dengan kontrak jarak jauh. Undang-undang yang digunakan dalam keadaan sedemikian hanya terpakai kepada pelanggan persendirian, individu yang membeli barang semata-mata untuk penggunaan bukan komersil. Barangan dan aksesori yang dipulangkan hanya akan diterima jika mereka lengkap, tidak rosak, dan dalam keadaan 'baru'. Menurut peraturan yang disebut terdahulu, perkhidmatan berikut tidak layak untuk pulangan atas terma yang dinyatakan di atas: kontrak untuk perkhidmatan, yang harganya atau pembayaran balik ditentukan secara eksklusif oleh turun naik harga di pasaran kewangan; perkhidmatan dengan ciri-ciri yang dinyatakan dengan jelas oleh pelanggan mengikut susunan yang telah diletakkan; atau perkhidmatan yang berkaitan dengan pelanggan sendiri; perkhidmatan, yang disebabkan oleh watak mereka tidak boleh dikembalikan atau subjeknya merosot dengan cepat. Sekiranya pelanggan berhasrat untuk menamatkan kontrak, barangan tersebut mesti dikembalikan pada kos pelanggan ke alamat berikut: Garden Seeds Market, ul. Pokoju 24, 21-500 Biała Podlaska, Poland. Barang-barang tersebut hendaklah disahkan oleh Market Garden Seeds dalam masa dua hari bekerja. Jika barang mematuhi peraturan yang ditetapkan dalam perenggan ini, nota kredit hendaklah dikeluarkan oleh Pasar Seeds Garden. Asal daripada nota kredit bersama-sama dengan satu salinan hendaklah dihantar kepada pelanggan dengan mel keutamaan berdaftar. Pelanggan akan memulangkan salinan invois pembetulan yang ditandatangani oleh mel berdaftar. Selepas kedai telah menerima salinan nota kredit yang ditandatangani, kedai akan membayar balik jumlah yang disebabkan oleh akaun bank yang ditetapkan oleh pelanggan dalam tempoh tujuh hari bekerja.

15. Apabila menerima penghantaran dari perkhidmatan pos atau syarikat kurier, pelanggan hendaklah memeriksa sama ada penghantaran tidak rosak semasa proses penghantaran. Garden Seeds Market mengesyorkan untuk memberi perhatian khusus kepada pita dan anjing laut yang menjamin penghantaran. Sekiranya penghantaran telah rosak atau jika meterai atau pita telah dipecahkan, pelanggan dinasihatkan supaya menolak penerimaan penghantaran, membuat protokol kerosakan di hadapan kurier dan menghubungi penjual (Garden Seeds Market) sebaik sahaja yang mungkin. Sekiranya pelanggan tidak mengakui apa-apa kerosakan atau barangan yang hilang daripada menerima barang pesanan, ia mungkin memberi kesan negatif terhadap apa-apa aduan yang pelanggan ingin memfailkan pada masa akan datang berkenaan dengan barangan yang rosak atau dicuri dalam proses penghantaran.

16. Sebarang maklumat yang diterbitkan di kedai dalam talian Sijil Taman Barangan tidak menjadi tawaran di bawah Kod Sivil Poland. Apabila membuat tempahan menggunakan laman web, pelanggan membuat tawaran untuk membeli produk mengikut terma yang dinyatakan pada halaman penerangan produk tertentu.

17. Kedai dalam Kedai Barangan Taman berhak untuk menolak untuk menyelesaikan pesanan jika rekod pelanggan yang diketahui tidak boleh dipercayai atau tidak boleh dipercayai.

18. Świat Kwiatów Marcin Sikora dengan pejabat berdaftarnya di alamat berikut: ul. Sulejkowska 56/58 lok. 215, 04-157 Warsaw, Poland adalah pentadbir undang-undang pangkalan data pelanggan yang diproses oleh kedai dalam talian Bibit Taman. Data pelanggan digunakan untuk menyelesaikan pesanan dan, oleh itu, ia boleh dikemukakan kepada entiti yang bertanggungjawab untuk penghantaran barangan kepada pelanggan dan, sekiranya jualan ansuran, kepada institusi yang mengambil bahagian dalam pembelian. Pelanggan mempunyai hak untuk mengakses dan mengubah suai data peribadi mereka. Data dikemukakan secara sukarela.

19. Pelanggan bersetuju untuk mengemukakan alamat e-mel mereka kepada: Świat Kwiatów Marcin Sikora dengan pejabat berdaftarnya di Warsaw, Polnad dan bersetuju bahawa data peribadi mereka boleh diproses oleh kedai online Store Seeds Garden untuk menyelesaikan tinjauan pendapat yang berkaitan ke kedai (selaras dengan Akta Perlindungan Data pada 28 Ogos, 1997).

21. Syarat Penggunaan ini menetapkan peraturan-peraturan menggunakan kedai dalam talian Kedai Bibit Taman. Penempatan dan pengesahan pesanan bermakna pelanggan menerima peraturan dan maklumat yang dimasukkan dalam Syarat Penggunaan.

22. Entiti profesional, yang ditentukan dalam Undang-undang Pengeluaran Benih pada 9 November 2012 (Jurnal Undang-undang Poland - Dz. U. 2021, item 129), wajib memberitahu kedai mengenai statusnya selewat-lewatnya pada hari pembelian. Kegagalan untuk mematuhi kewajiban tersebut mengakibatkan kelayakan entiti yang diberikan sebagai bukan profesional dalam arti undang-undang yang disebutkan di atas.

Pembayaran

Sebelum membuat pembelian di kedai kami, sila pastikan anda mempunyai dana yang mencukupi pada akaun anda untuk membayar item yang dibeli dan kos penghantaran masing-masing.

Kaedah pembayaran yang tersedia: PayPal (pilihan, memastikan penghantaran terpantas), kad kredit, pemindahan bank.

Pembayaran hendaklah dibuat dalam masa 4 hari dari masa pembelian.

Penghantaran

Semua benih kami dipenuhi dengan teliti dalam sampul gelembung atau empuk yang dapat mengurangkan risiko merosakkan benih (contohnya dengan mesin setem).

Setiap pakej dihantar tidak lewat daripada 2 hari bekerja selepas penerimaan pembayaran.

Biji dihantar oleh Poczta Polska (Post Poland) dengan mel keutamaan dengan masa penghantaran yang diharapkan dari 2 hingga 5 hari bekerja. Barangan lain dihantar melalui perkhidmatan kurier dengan masa penghantaran yang dijangkakan antara 2 hingga 10 hari seperti yang dinyatakan dalam Penghantaran dan Pengiriman seksyen .

Semua penghantaran sama ada melalui Pos atau melalui perkhidmatan kurier didaftarkan untuk meningkatkan kepastian dan keselamatan penghantaran. Terima kasih kepada ini, kami diberi nombor penjejakan yang membolehkan untuk mengesan pakej anda.

Pulangan dan aduan

Pembeli berhak untuk memulangkan barang-barang yang tidak digunakan dan tidak dibeli yang dibeli dalam masa 14 hari, walau bagaimanapun, pembeli wajib menutupi kos penghantaran untuk mengembalikan item tersebut.

Aduan hendaklah dibuat secara bertulis melalui surat elektronik. Surat aduan harus mengandungi maklumat berikut: butiran pembeli (nama dan nama keluarga, id pelanggan), nama (item) item yang menjadi subjek aduan, penyebab aduan tersebut dan, jika mungkin, gambar-gambar perkara yang tertakluk kepada aduan dengan nombor kumpulan yang dapat dilihat.