Penguji tanah

Penguji tanah akan melindungi anda daripada kesilapan dan membolehkan anda menyediakan lebih baik untuk menyemai dan menanam. Adakah anda tahu bagaimana untuk memberitahu, jika tanah mempunyai reaksi yang dikehendaki? Bagaimana untuk mengukur suhu tanah dan adakah mungkin untuk menguji kesuburan tanah sama sekali? Anda akan mendapat jawapan kepada semua soalan dalam subseksyen ini!

Sekiranya anda merancang untuk menanam tumbuhan yang memerlukan, seperti penyerap asid, rhododendron, heather atau hidrangea, penguji tanah akan membolehkan anda mengukur pH tanah dan memutuskan sama ada anda memerlukan gambut berasid atau baja pengasidan. Kami juga mengesyorkan untuk melakukan ujian seperti sebelum menyemai sayur-sayuran, kerana sebahagian besar tumbuhan ini menghina tanah berasid. Oleh itu jika pHnya terlalu rendah, menambah kalsium mungkin diperlukan. Bagaimana anda boleh tahu semua itu? Nasihat kami adalah mudah: beli set ujian pH BIOPON, tersedia pada harga istimewa, dan mengukur tindak balas tanah, dengan pasti dan mudah. Anda juga boleh memerintahkan penguji yang boleh diguna semula, pH-meter yang membolehkan pengukuran pH tepat dan pantas. Bagaimana dengan penguji tanah 2-dalam-1: pH-meter dengan ujian kesuburan tanah? Ia akan memberi anda maklumat bukan sahaja tentang tindak balas tanah yang berkenaan, tetapi kandungan nutrien asas (nitrogen, kalium dan fosforus) juga. Sekiranya anda seorang tukang kebun yang ghairah, yang tidak sabar menunggu masa yang sempurna untuk memindahkan benih atau menanam benih, termometer tanah 31 cm adalah alat untuk anda. Profesional sepatutnya mempertimbangkan penguji tanah Elektronik 4-in1 (langkah-langkah pH, kelembapan, cahaya matahari, suhu). Alat berguna dan mudah digunakan ini akan menyediakan anda dengan lebih banyak kemungkinan dalam merancang langkah penanaman, penanaman dan penjagaan.

Anda akan memperoleh penguji tanah dari pengeluar terkenal di harga yang sangat kompetitif di kedai kami sahaja. Pilih penjimatan dan kejayaan dalam menanam tumbuh-tumbuhan, buah-buahan dan hiasan. Kami menjemput anda untuk lawatan membeli-belah yang akan memenuhi semua keperluan anda!