• RM700.00 Untuk memenuhi syarat untuk penghantaran percuma
    anda perlu membuat tempahan minimum

Orange birch bolete - mycelium - Leccinum versipelle

Harga lama: RM131.64
RM85.56
Anda menyimpan: RM46.07 (35%)
Promosi berakhir 2020-07-05
Promosi berakhir
006357
Dalam stok
+

Jeruk birch bolete mycelium adalah kaedah yang terbukti untuk tumbuh cendawan hutan yang boleh dimakan di taman anda sendiri. Anda akan mendapati spawn organik berkualiti tinggi yang berasal dari pengeluar terkenal dalam tawaran kami. Anda hanya perlu menyebarkannya ke dalam tanah, sebaik-baiknya di kawasan kejiranan birches muda dan anda akan dengan cepat menikmati hasil boletes birch oren birch yang enak dan sempurna yang sesuai untuk pengawetan. Betul ditanam miselium menjamin hasil penuaian buah-buahan yang kaya dalam tempoh 3 - 4 tahun yang akan datang, tanpa memerlukan langkah penjagaan khas.

Jeruk birch bolete (Leccine versipelle) membangunkan badan-badan buah-buahan yang tegas, yang tumbuh 10 - 20 cm tinggi dan berakhir dengan topi berbentuk bantal yang mencapai diameter 6 - 16 cm. Kulat muda mempunyai batang tebal, batang berbentuk tong yang tumbuh lebih langsing, berselang dengan masa. Mereka mengambil warna kelabu putih dan ditutup dengan kudis coklat, tipikal untuk spesies ini. Capnya berbentuk separa bulat, berbentuk kubah, oren dan dilapisi lumut halus mulut pada mulanya dan daripada menjadi lebih ringan, lebih rata dan lebih luas dalam bentuk serta kering dan licin. Tiub yang berwarna kelabu berakhir dengan liang-liang kecil, bulat yang berwarna abu-abu pada awalnya dan berubah menjadi coklat dengan usia. Sejak daging bolet birch berukuran tebal dan daging, padat dan tegas. Buah-buahan buah spesies ini tahan terhadap perosak dan sangat produktif. Mereka disajikan dalam sos, sup dan dikukus, sebagai tambahan kepada daging panggang. Anda juga boleh mengeringkan atau mengasinkannya dalam balang. Mereka memaparkan tender, rasa yang sangat baik dan aroma halus.

Untuk menyemai miselium di taman anda, melengkapi diri anda dengan tanah taman yang kaya dengan gambut, sebagai boletes birch jeruk lebih suka cahaya, tanah yang telap. Gali tiga lubang 15 cm dalam dan 30 - 40 cm lebar di sekitar pokok-pokok muda yang berdaun, terlebih dahulu birches. Isi mereka separuh dengan tanah, letakkan miselium di sana (1/3 daripada bungkus setiap lubang) dan tutup dengan seluruh tanah taman. Tampalkan permukaan, air dan tutup tapak dengan mulsa hutan, seperti jarum atau lumut. Itu sahaja! Bolet birch oren yang ditanam pada musim bunga atau awal musim panas boleh menanam tanaman pada tahun yang sama. Jika anda menanam miselium pada peringkat seterusnya (pada bulan Oktober yang terkini), anda akan menuai badan buah pertama pada musim berikutnya. Sehingga dua puluh cendawan yang menarik perlu dibangunkan di setiap tapak. Tuai akan berterusan selama 3 - 4 tahun akan datang.

Pakej ini mengandungi spesis biologi tanah (miselium) pada bijirin. Arahan yang semakin terperinci telah dimasukkan dalam maklumat pakej. Pengeluar menganggarkan kebarangkalian pembangunan bolet oren bolet yang berjaya untuk 85 - 87%. Kemunculan cendawan bergantung kepada keadaan persekitaran dan penyediaan tapak yang betul: sila ingat bahawa boleti oren birch hidup dalam simbiosis mycorrhizal dengan pokok birch. Ia juga memerlukan penyiraman dalam tempoh kemarau musim panas yang lebih lama.

GardenSeedsMarket - telah berniaga selama lebih dari satu dekad dan dari awal lagi kami telah membuat kualiti produk kami menjadi keutamaan. Sepanjang tahun kami telah menyampaikan barang berkualiti terbaik kepada puluhan ribu pelanggan dari seluruh dunia. Kepuasan mereka membuktikan bahawa kami memilih cara yang betul.

Semua benih yang kami jual adalah tertakluk kepada pemeriksaan kawalan kualiti pelbagai peringkat dan hanya kemudiannya dibungkus dengan teliti dan dihantar. Produk kami telah dianugerahkan pelbagai sijil dan mematuhi piawaian tertinggi Kesatuan Eropah. Pekerja kami adalah tukang kebun yang berpengalaman yang lebih gembira menjawab setiap pertanyaan anda.

Di manakah benih kita datang?

Semua biji yang dijual di kedai kami datang dari pengeluar terbaik dari seluruh Kesatuan Eropah. Terima kasih kepada kerjasama yang panjang dengan mereka, kami dapat membangunkan keadaan menyimpan dan penghantaran yang paling mencukupi, menjamin bahawa anda sentiasa menerima batch biji segar dan teliti yang diuji. Pengecualian orang tengah dari keseluruhan proses bukan sahaja memungkinkan kita untuk mengelakkan penghantaran benih yang sudah lama terlalu lama di rak gudang, tetapi juga memastikan harga yang paling menarik untuk produk berkualiti tinggi.

Proses kawalan kualiti

Semua benih kami mesti lulus proses kawalan kualiti empat peringkat.

Tahap pertama bermula dengan pilihan pemilihan yang teliti. Daripada kita meneruskan mengawal tanaman mereka, pengeluar asing tidak dikecualikan daripada proses kawalan kualiti. Tumbuhan diperiksa pada setiap peringkat perkembangan mereka: apabila mereka mula tumbuh, semasa mekar dan apabila mereka mula menghasilkan buah (biji). Pada peringkat ini perkara yang paling penting adalah untuk memastikan jarak yang betul dari tumbuh-tumbuhan. Terima kasih kerana memperoleh ciri-ciri morfologi yang dikehendaki bagi setiap spesies atau varieti tertentu, seperti warna, ketinggian dan bentuk, dapat dipastikan.

Tahap dua terdiri daripada ujian pengesahan terperinci dalam keadaan makmal. Dengan menggunakan peralatan berkualiti tinggi oleh kakitangan yang berkelayakan, pembekal kami melakukan lebih daripada 30 000 pemeriksaan kualiti setiap tahun. Benih yang tidak memenuhi keperluan kami adalah tertakluk kepada proses penapisan teknologi, termasuk pengeringan, pembersihan, peningkatan dan pengujian lagi.

Peringkat tiga bermula dengan menanam benih dalam plot kawalan terpilih. Dengan cara itu, kita memperoleh maklumat berharga yang tepat mengenai percambahan mereka yang mesti dikekalkan pada tahap yang sesuai. Pada masa yang sama, identiti varieti setiap spesies diperiksa pada peringkat ini.

Peringkat empat berlaku di gudang kami dan terdiri daripada menghapuskan biji-bijian yang telah disimpan terlalu lama di rak kami dan menggantikannya dengan kumpulan baru. Setiap pakej dicap dengan nombor kumpulan yang unik dan juga dengan sow-by-date.

Keempat peringkat yang digabungkan membolehkan kita menyatakan dengan yakin bahawa benih yang kami sampaikan mematuhi piawaian tertinggi dan telah menyelesaikan semua peringkat kawalan yang diperlukan dengan warna terbang.

Hadiah dan anugerah

Benih-benih yang kami jual telah diiktiraf secara meluas untuk kualiti mereka dan telah memenangi banyak anugerah. Benih kami memenangi pingat emas dan perbezaan untuk kualiti tinggi mereka. World of Flowers juga dihormati kerana pendekatan inovatifnya.

Antaranya ialah: INOVASI TOP (Jun 2015), GOLD MEDAL AT THE POZNAN INTERNATIONAL FAIR (2015), PEMIMPIN KUALITI PENGGUNA (2014), PELAWAT TAHUN (2014).

Di samping itu, kami juga telah dianugerahkan sijil "IDEAL BUSINESS" selama dua tahun berturut-turut.

Percambahan

Kami komited untuk menjual hanya benih berkualiti tinggi. Dengan mengambil kira usaha yang kita buat setiap hari, sila juga ambil perhatian bahawa tumbuh-tumbuhan adalah organisma hidup dan percambahan dan pertumbuhan mereka bergantung pada banyak faktor, seperti suhu, jenis tanah, kelembapan dan frekuensi dengan itu disiram, menyemai masa dan keadaan, gunakan baja dan agen perlindungan tumbuhan (racun perosak), serta keadaan cuaca dan iklim. Kami menyediakan bantuan dengan berkongsi maklumat penyebaran dan perkembangan yang tepat dan terkini, namun, kita tidak boleh bertanggungjawab terhadap tumbuhan yang tidak ditanam dalam keadaan sesuai untuk spesies tertentu.