• RM700.00 Untuk memenuhi syarat untuk penghantaran percuma
    anda perlu membuat tempahan minimum

Set cendawan konifer - 6 spesis - miselium -

List price: RM937.21
RM750.15
Anda menyimpan: RM187.06 (20%)
008494

Jika anda bermimpi untuk menuai cendawan yang kaya, tetapi tidak hidup dekat dengan hutan, atau tidak mempunyai masa untuk berjalan-jalan di hutan, cubalah kami menetapkan cendawan Conifers yang luar biasa - 6 spesies, yang dimaksudkan untuk penanaman taman. Kami menawarkan miselium tanah pada bijirin yang anda hanya perlu menanam dekat dengan pokok konifer. Syarikat pokok adalah satu-satunya keperluan cendawan ini. Terima kasih kepada simbiosis mycorrhizal, hubungan bersama antara akar bertelur dan pokok, anda akan dapat menikmati tanaman buah-buahan yang lazat selama 3 hingga 5 tahun. Pemilihan yang ditawarkan di sini terdiri daripada spesies yang menarik dan lazat: boletus pinophilus, penny bun atau porcini (Boletus edulis), jack licin (Suillus luteus), topi susu saffron (Lactarius deliciosus), chanterelle (Cantharellus cibarius) bolete (Boletus badius). Semua cendawan ini dianggap jarang dan boleh dihidangkan dalam banyak cara: goreng, kukus, rebus, panggang, kering atau diasinkan. Anda tidak dapat menggambarkan kepuasan yang datang dari memetik cendawan di taman anda sendiri!

Menanam cendawan yang boleh dimakan di taman sangat mudah dan boleh dilakukan sepanjang tempoh tumbuh-tumbuhan - dari April hingga Oktober. Anda hanya perlu menggali beberapa lubang, 30 - 40 cm lebar dan 15 cm dalam, sekitar pokok. Anda akan mencapai hasil yang terbaik untuk membuat tiga lubang setiap pokok (cadangan ini melibatkan kedua-dua pokok tua dan muda) yang terletak pada jarak sepuluh kali diameter batang. Isi lubang di tengah-tengah dengan campuran tanah taman dan gambut dan habuk habuk, sebarkan 1/3 dari bungkus bertumpuk di atasnya dan tutup dengan tanah ke paras bawah tanah. Langkah terakhir akan menyiram tanah di sekeliling lubang (kira-kira 10 liter air setiap lubang, anda boleh menambah 10 g gula ke air dalam penyiraman pertama). Kami menasihatkan untuk menutup laman web ini dengan lumut, kulit kayu pain atau mana-mana mulut hutan semulajadi yang lain. Kini, anda hanya perlu menyiram tapak dalam tempoh kemarau yang lebih lama dan menunggu tanaman muncul. Dalam keadaan cuaca yang menggalakkan, anda boleh mengharapkan badan-badan buah-buahan yang masak dan lazat pada musim panas dan musim luruh (porcini dan topi susu safron dari bulan Ogos hingga November, boletes bay dari bulan Jun hingga November, chanterelles dari Mei hingga November dan slaid licin dari Mei hingga Disember).

Pakej ini mengandungi spesis biologi tanah (miselium) pada bijirin. Arahan yang semakin terperinci telah dimasukkan dalam maklumat pakej. Pengeluar menganggarkan kebarangkalian pembangunan cendawan yang berjaya untuk 85 - 87%. Kemunculan cendawan bergantung kepada keadaan persekitaran dan penyediaan tapak yang sesuai.

GardenSeedsMarket - telah berniaga selama lebih dari satu dekad dan dari awal lagi kami telah membuat kualiti produk kami menjadi keutamaan. Sepanjang tahun kami telah menyampaikan barang berkualiti terbaik kepada puluhan ribu pelanggan dari seluruh dunia. Kepuasan mereka membuktikan bahawa kami memilih cara yang betul.

Semua benih yang kami jual adalah tertakluk kepada pemeriksaan kawalan kualiti pelbagai peringkat dan hanya kemudiannya dibungkus dengan teliti dan dihantar. Produk kami telah dianugerahkan pelbagai sijil dan mematuhi piawaian tertinggi Kesatuan Eropah. Pekerja kami adalah tukang kebun yang berpengalaman yang lebih gembira menjawab setiap pertanyaan anda.

Di manakah benih kita datang?

Semua biji yang dijual di kedai kami datang dari pengeluar terbaik dari seluruh Kesatuan Eropah. Terima kasih kepada kerjasama yang panjang dengan mereka, kami dapat membangunkan keadaan menyimpan dan penghantaran yang paling mencukupi, menjamin bahawa anda sentiasa menerima batch biji segar dan teliti yang diuji. Pengecualian orang tengah dari keseluruhan proses bukan sahaja memungkinkan kita untuk mengelakkan penghantaran benih yang sudah lama terlalu lama di rak gudang, tetapi juga memastikan harga yang paling menarik untuk produk berkualiti tinggi.

Proses kawalan kualiti

Semua benih kami mesti lulus proses kawalan kualiti empat peringkat.

Tahap pertama bermula dengan pilihan pemilihan yang teliti. Daripada kita meneruskan mengawal tanaman mereka, pengeluar asing tidak dikecualikan daripada proses kawalan kualiti. Tumbuhan diperiksa pada setiap peringkat perkembangan mereka: apabila mereka mula tumbuh, semasa mekar dan apabila mereka mula menghasilkan buah (biji). Pada peringkat ini perkara yang paling penting adalah untuk memastikan jarak yang betul dari tumbuh-tumbuhan. Terima kasih kerana memperoleh ciri-ciri morfologi yang dikehendaki bagi setiap spesies atau varieti tertentu, seperti warna, ketinggian dan bentuk, dapat dipastikan.

Tahap dua terdiri daripada ujian pengesahan terperinci dalam keadaan makmal. Dengan menggunakan peralatan berkualiti tinggi oleh kakitangan yang berkelayakan, pembekal kami melakukan lebih daripada 30 000 pemeriksaan kualiti setiap tahun. Benih yang tidak memenuhi keperluan kami adalah tertakluk kepada proses penapisan teknologi, termasuk pengeringan, pembersihan, peningkatan dan pengujian lagi.

Peringkat tiga bermula dengan menanam benih dalam plot kawalan terpilih. Dengan cara itu, kita memperoleh maklumat berharga yang tepat mengenai percambahan mereka yang mesti dikekalkan pada tahap yang sesuai. Pada masa yang sama, identiti varieti setiap spesies diperiksa pada peringkat ini.

Peringkat empat berlaku di gudang kami dan terdiri daripada menghapuskan biji-bijian yang telah disimpan terlalu lama di rak kami dan menggantikannya dengan kumpulan baru. Setiap pakej dicap dengan nombor kumpulan yang unik dan juga dengan sow-by-date.

Keempat peringkat yang digabungkan membolehkan kita menyatakan dengan yakin bahawa benih yang kami sampaikan mematuhi piawaian tertinggi dan telah menyelesaikan semua peringkat kawalan yang diperlukan dengan warna terbang.

Hadiah dan anugerah

Benih-benih yang kami jual telah diiktiraf secara meluas untuk kualiti mereka dan telah memenangi banyak anugerah. Benih kami memenangi pingat emas dan perbezaan untuk kualiti tinggi mereka. World of Flowers juga dihormati kerana pendekatan inovatifnya.

Antaranya ialah: INOVASI TOP (Jun 2015), GOLD MEDAL AT THE POZNAN INTERNATIONAL FAIR (2015), PEMIMPIN KUALITI PENGGUNA (2014), PELAWAT TAHUN (2014).

Di samping itu, kami juga telah dianugerahkan sijil "IDEAL BUSINESS" selama dua tahun berturut-turut.

Percambahan

Kami komited untuk menjual hanya benih berkualiti tinggi. Dengan mengambil kira usaha yang kita buat setiap hari, sila juga ambil perhatian bahawa tumbuh-tumbuhan adalah organisma hidup dan percambahan dan pertumbuhan mereka bergantung pada banyak faktor, seperti suhu, jenis tanah, kelembapan dan frekuensi dengan itu disiram, menyemai masa dan keadaan, gunakan baja dan agen perlindungan tumbuhan (racun perosak), serta keadaan cuaca dan iklim. Kami menyediakan bantuan dengan berkongsi maklumat penyebaran dan perkembangan yang tepat dan terkini, namun, kita tidak boleh bertanggungjawab terhadap tumbuhan yang tidak ditanam dalam keadaan sesuai untuk spesies tertentu.