Produk popular Produk ini dibeli terakhir 14 minit yang lalu.
  • RM700.00 Untuk memenuhi syarat untuk penghantaran percuma
    anda perlu membuat tempahan minimum

Bangku licin - miselium; bungkus melekit - Suillus luteus

Harga lama: RM131.64
RM98.73
Anda menyimpan: RM32.91 (25%)
Promosi berakhir 2020-06-04
Promosi berakhir
006361
Dalam stok
+

Slackery jack mycelium adalah hit mutlak di pasaran! Kami dengan bangga mempersembahkan jerami biologi tanah untuk menanam di taman. Terima kasih kepada mycorrhiza, perhubungan bersama dengan pokok-pokok, ia akan menghasilkan banyak badan buah yang lazat dan mengagumkan. Anda hanya perlu mencari budaya jack taman yang licin dekat dengan pokok pain. Sekiranya anda mempunyai penghalang hiasan pada peruntukan anda, jangan teragak-agak dan isi ekosistem kecil anda dengan cendawan yang boleh dimakan ini. Ikuti arahan yang terperinci dari pengeluar dan anda akan dapat menuai bicu yang licin dalam 3 hingga 5 tahun berikutnya.

Bangku yang licin, atau bungkus lengket (Suillus luteus) tergolong dalam cendawan liang yang paling boleh dimakan. Ia tumbuh 3 - 10 cm tinggi, manakala topinya ditutup dengan tipikal untuk kulit melekit spesies ini dan mencapai 4 - 12 cm diameter. Ia mempunyai bentuk separa bulat pada spesimen muda dan dihubungkan dengan batang dengan membran nipis. Ia mengambil bentuk seperti bantal dengan bonggol kecil di bahagian atas apabila ia matang. Kulit mungkin berwarna dalam pelbagai warna coklat, dari cokelat coklat, melalui kemerahan, hingga ungu. Bahagian bawah cap berwarna kuning atau kekuningan seperti batang silinder. Rasa lezat daging topi lancip licin tetap menjadi ciri paling penting dalam kulat ini. Ia lembut, sangat lembut dan lazat disajikan dalam pelbagai cara: diasinkan, dalam sup, rebus dan sos tebal. Satu lagi kelebihan bicu yang licin adalah ia tergolong dalam cendawan yang mudah dicerna. Anda hanya perlu mengeluarkan kulit yang melekat pada topi. Ia mudah dipisahkan dari daging.

Buah-buahan buah yang berharga dari spesies yang dibentangkan muncul di hutan konifer dengan mayoritas pinus hampir semua musim tumbuh-tumbuhan, dari Mei hingga akhir musim gugur. Jika anda ingin menuai mereka di kebun anda menggali beberapa lubang di sekitar pokok pain. Satu pakej cukup untuk menanam tiga lubang, kira-kira 30 cm lebar dan 15 cm dalam. Sayur-sayuran akan berkembang hanya dalam tanah yang berasid dan teliti, jadi kami mencadangkan untuk melabur dalam tanah taman bercampur dengan gambut dan menutup tapak dengan jarum, lumut atau humus yang dibawa dari hutan konifer. Akhirnya anda harus menyiram kebudayaan. Membekalkan tapak dengan air dalam tempoh kemarau yang panjang adalah satu-satunya langkah penjagaan keperluan cendawan ini. Bilah-bilah yang licin tumbuh umumnya di Eropah Tengah, menghasilkan tanaman yang kaya dan tergolong dalam spesies yang tidak menentu yang sempurna untuk petani cendawan yang tidak berpengalaman.

Pakej ini mengandungi spesis biologi tanah (miselium) pada bijirin. Arahan yang semakin terperinci telah dimasukkan dalam maklumat pakej. Anda boleh menanam miselium sepanjang musim, dari pertengahan April hingga Oktober. Pengeluar menganggarkan kebarangkalian pembangunan jack licin yang berjaya untuk 85 - 87%. Kemunculan cendawan bergantung kepada keadaan persekitaran dan penyediaan tapak yang betul: jack yang licin tinggal dalam simbiosis mycorrhizal dengan pinus.

GardenSeedsMarket - telah berniaga selama lebih dari satu dekad dan dari awal lagi kami telah membuat kualiti produk kami menjadi keutamaan. Sepanjang tahun kami telah menyampaikan barang berkualiti terbaik kepada puluhan ribu pelanggan dari seluruh dunia. Kepuasan mereka membuktikan bahawa kami memilih cara yang betul.

Semua benih yang kami jual adalah tertakluk kepada pemeriksaan kawalan kualiti pelbagai peringkat dan hanya kemudiannya dibungkus dengan teliti dan dihantar. Produk kami telah dianugerahkan pelbagai sijil dan mematuhi piawaian tertinggi Kesatuan Eropah. Pekerja kami adalah tukang kebun yang berpengalaman yang lebih gembira menjawab setiap pertanyaan anda.

Di manakah benih kita datang?

Semua biji yang dijual di kedai kami datang dari pengeluar terbaik dari seluruh Kesatuan Eropah. Terima kasih kepada kerjasama yang panjang dengan mereka, kami dapat membangunkan keadaan menyimpan dan penghantaran yang paling mencukupi, menjamin bahawa anda sentiasa menerima batch biji segar dan teliti yang diuji. Pengecualian orang tengah dari keseluruhan proses bukan sahaja memungkinkan kita untuk mengelakkan penghantaran benih yang sudah lama terlalu lama di rak gudang, tetapi juga memastikan harga yang paling menarik untuk produk berkualiti tinggi.

Proses kawalan kualiti

Semua benih kami mesti lulus proses kawalan kualiti empat peringkat.

Tahap pertama bermula dengan pilihan pemilihan yang teliti. Daripada kita meneruskan mengawal tanaman mereka, pengeluar asing tidak dikecualikan daripada proses kawalan kualiti. Tumbuhan diperiksa pada setiap peringkat perkembangan mereka: apabila mereka mula tumbuh, semasa mekar dan apabila mereka mula menghasilkan buah (biji). Pada peringkat ini perkara yang paling penting adalah untuk memastikan jarak yang betul dari tumbuh-tumbuhan. Terima kasih kerana memperoleh ciri-ciri morfologi yang dikehendaki bagi setiap spesies atau varieti tertentu, seperti warna, ketinggian dan bentuk, dapat dipastikan.

Tahap dua terdiri daripada ujian pengesahan terperinci dalam keadaan makmal. Dengan menggunakan peralatan berkualiti tinggi oleh kakitangan yang berkelayakan, pembekal kami melakukan lebih daripada 30 000 pemeriksaan kualiti setiap tahun. Benih yang tidak memenuhi keperluan kami adalah tertakluk kepada proses penapisan teknologi, termasuk pengeringan, pembersihan, peningkatan dan pengujian lagi.

Peringkat tiga bermula dengan menanam benih dalam plot kawalan terpilih. Dengan cara itu, kita memperoleh maklumat berharga yang tepat mengenai percambahan mereka yang mesti dikekalkan pada tahap yang sesuai. Pada masa yang sama, identiti varieti setiap spesies diperiksa pada peringkat ini.

Peringkat empat berlaku di gudang kami dan terdiri daripada menghapuskan biji-bijian yang telah disimpan terlalu lama di rak kami dan menggantikannya dengan kumpulan baru. Setiap pakej dicap dengan nombor kumpulan yang unik dan juga dengan sow-by-date.

Keempat peringkat yang digabungkan membolehkan kita menyatakan dengan yakin bahawa benih yang kami sampaikan mematuhi piawaian tertinggi dan telah menyelesaikan semua peringkat kawalan yang diperlukan dengan warna terbang.

Hadiah dan anugerah

Benih-benih yang kami jual telah diiktiraf secara meluas untuk kualiti mereka dan telah memenangi banyak anugerah. Benih kami memenangi pingat emas dan perbezaan untuk kualiti tinggi mereka. World of Flowers juga dihormati kerana pendekatan inovatifnya.

Antaranya ialah: INOVASI TOP (Jun 2015), GOLD MEDAL AT THE POZNAN INTERNATIONAL FAIR (2015), PEMIMPIN KUALITI PENGGUNA (2014), PELAWAT TAHUN (2014).

Di samping itu, kami juga telah dianugerahkan sijil "IDEAL BUSINESS" selama dua tahun berturut-turut.

Percambahan

Kami komited untuk menjual hanya benih berkualiti tinggi. Dengan mengambil kira usaha yang kita buat setiap hari, sila juga ambil perhatian bahawa tumbuh-tumbuhan adalah organisma hidup dan percambahan dan pertumbuhan mereka bergantung pada banyak faktor, seperti suhu, jenis tanah, kelembapan dan frekuensi dengan itu disiram, menyemai masa dan keadaan, gunakan baja dan agen perlindungan tumbuhan (racun perosak), serta keadaan cuaca dan iklim. Kami menyediakan bantuan dengan berkongsi maklumat penyebaran dan perkembangan yang tepat dan terkini, namun, kita tidak boleh bertanggungjawab terhadap tumbuhan yang tidak ditanam dalam keadaan sesuai untuk spesies tertentu.