• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Sjeme dragoljub

U našoj trgovini pronaći ćete sjeme dragoljuba, jedne od najpopularnijih ukrasnih i ljekovitih biljaka, kao i sjeme kanarskog dragoljuba, poznatog i kao puzavac. Sva sjemena dostupna u našoj trgovini odlikuju se visokom kvalitetom i sposobnošću klijanja jer dolaze isključivo od pouzdanih proizvođača. Ako slijedite upute za uzgoj dragoljuba, on će uljepšati vaš vrt od lipnja do ranog jeseni.

Posebno preporučujemo sortu "Alaska Salmon Orange", koja proizvodi čaškasto oblikovane, ružičasto-narančaste cvjetove. Ova patuljasta sorta raste do visine od 30 cm i razvija se u rasprostranjene stabljike. Kao takva je savršena za viseće posude, cvjetne gredice i balkonske kutije. Također se može kombinirati s drugim patuljastim sortama dragoljuba na cvjetnim gredicama. Osim toga, razmislite o niskoj sorti "Night & Day" s njenim bordo ili kremasto-bijelim cvjetovima, savršenom za rubnike i uzgoj u posudama. Kanarski puzavac s njegovim zanimljivim naboranim žutim cvjetovima također bi mogao privući vašu pažnju. Kako je riječ o puzavcu, idealan je za prekrivanje različitih neuglednih potpora. Dragoljub neće samo uljepšati vaš vrt, već će privući i korisne posjetitelje poput pčela, leptira, a posebno večernjaka.

Osim ukrasne vrijednosti, dragoljub je poznat po svojim ljekovitim svojstvima te pokazuje antibakterijske učinke. Njegovi cvjetovi su jestivi i mogu se dodati u mnoge jela, dok se zatvoreni cvjetni pupoljci mogu ukiseliti. Nezrelo sjeme dragoljuba često služi kao odlična zamjena za kapare. Dragoljub također ima blagotvorne učinke na zdravlje kose. Preporučujemo naš set Sjeme ljekovitih biljaka za jačanje kose, koji uključuje dragoljub, kamilicu i još jednu dozu korisnog dragoljuba.