• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Подкатегориите

Филтри за продукти

Цена

Семена от настурция

В магазина ни ще откриете семена от настурция, едно от най-популярните декоративни и лечебни растения, както и канарска настурция, известна също и като пълзяща. Всички семена, налични в нашия магазин, се гордеят с високо качество и способност за прорастване, тъй като са доставени ексклузивно от доверени производители. Ако спазвате изискванията за отглеждане на настурция, те ще украсят градината ви от юни до ранна есен.

Особено препоръчваме сорта "Alaska Salmon Orange", който произвежда чашковидни, розово-оранжеви цветя. Този късосрастящ сорт нараства до 30 см височина и развива разпространяващи се стъбла. В резултат на това е идеален за окачени контейнери, цветни лехи и балконски кашпи. Може също така да бъде комбиниран с други късосрастящи сортове настурция в цветните лехи. Освен това обмислете нискорастящия сорт "Night & Day" с неговите бургундски или кремаво-бели цветове, идеални за ръбове и култивиране в контейнери. Канарската настурция с нейните завладяващи накъдрени жълти цветя също може да привлече вниманието ви. Като пълзящо растение е идеално за покриване на различни неестетични опори. Настурцията не само ще украси градината ви, но също така ще привлече полезни гости като пчели, пеперуди и особено сфинксови молци.

Освен декоративната си стойност, настурцията е известна със своите лечебни свойства, като проявява антибактериални ефекти. Нейните цветя са ядливи, добавяйки пикантност към много ястия, а затворените цветни бъчви могат да се мариноват. Незрелите семена от настурция служат като отличен заместител на капарите. Настурцията също има благоприятно въздействие върху здравето на косата. Препоръчваме нашия комплект от семена за укрепване на косата, който включва настурция, лайка и друга доза благоприятна настурция.