• 44,000 Ft Ingyenes szállításért,
    tegyen még termékeket a kosárba:

Termékszűrők

Legutóbb megtekintve

Ár

Sarkantyúka vetőmag

Nálunk megtalálja a kerti Sarkantyúka vetőmagjait, az egyik legnépszerűbb dísz- és gyógynövényt, valamint a kanári Sarkantyúka vetőmagjait, amelyet más néven mászónövényként is ismernek. Minden mag, amelyet nálunk talál, kiváló minőségű és csírázási képességgel rendelkezik, mivel kizárólag megbízható termelőktől származnak. Ha betartja a Sarkantyúka termesztési követelményeit, kertjét júniustól kora őszig díszíti.

Különösen ajánljuk az "Alaska Salmon Orange" fajtát, amely pohár alakú, rózsaszín-narancssárga virágokat hoz. Ez a törpe fajta akár 30 cm magasra is megnő, és terjedő szárakat fejleszt. Ennek eredményeképpen tökéletes függő tartályokhoz, virágágyásokhoz és erkélyes dobozokhoz. Egyéb törpe Sarkantyúka fajtákkal is párosítható virágágyásokon. Ezen kívül érdemes megfontolni az alacsonyan növő "Night & Day" fajtát, borvörös vagy krémes-fehér virágokkal, amely tökéletes szegélyekhez és tartályos termesztéshez. A kanári mászónövény, lenyűgöző, göndör sárga virágokkal szintén felkeltheti az érdeklődését. Mászó növényként ideális különféle esztétikailag nem tetsző tartóelemek eltakarására. A Sarkantyúka nemcsak díszíti a kertet, hanem hasznos vendégeket is vonz, mint a méhek, lepkék, és különösen a szender lepkék.

A díszítő értékén kívül a Sarkantyúka gyógynövényként is ismert, antibakteriális hatásokat mutat. Virágai ehetőek, számos ételhez adják a pikáns ízt, a zárt virágrügyeket pedig befőzhetjük. Az éretlen Sarkantyúka vetőmagok kiváló helyettesítői a kapribogyónak. A Sarkantyúka jótékony hatással van a haj egészségére. Ajánljuk hajerősítő gyógynövény magkészletünket, amely Sarkantyúkából, kamillából és egy további adag jótékony Sarkantyúkából áll.