• 1,070.27 kr För att få gratis frakt,
    lägg till produkter i kundvagnen upp till ett totalt värde av:

Tallblodriska, Läcker riska - Mycel - Lactarius deliciosus

Tidigare pris: 326.59 kr
195.95 kr
Spara: 130.65 kr (40%)
Kampanjen slutar 2023-12-08
Kampanjen slutar
För närvarande är detta det lägsta priset under de senaste 30 dagarna: 195.95 kr
Antal köpare: 2
006360
Tillfälligt slut

Saffronmjölklockmycelium ger dig chansen att känna dig som i skogen full av läckra svampar i din egen trädgård. Du hittar unika biologiska spannmål på spannmål från den mest kända polska producenten i vårt erbjudande. Du kan börja växa de läckra skogsvamparna i din trädgård nu! Köp häxa av det utmärkta saffranmjölklocket, plantera det enligt anvisningarna och njut av rika grödor i 3 - 5 år utan att behöva utföra några speciella försiktighetsåtgärder.

Saffronmjölklock eller röd furu svamp (Lactarius deliciosus) tillhör de mest utsökta och eftertraktade gyllene svamparna som växer i vår klimatzon. Du kan välja den från augusti till november i blandade skogar och barrträd unga skogar i närheten av tallar. Denna art kan lätt erkännas av sin karakteristiska, släta hatt som når 5-15 cm i diameter och är platt eller travertformad och konkav. Den tar en levande, rostig-röd-orange färg med mörkare ringar som sprider sig utåt mot kanterna. Fruktkropparna är också apelsin och tät packade, medan stammarna är cylindriska, ihåliga och täckta med små hål och fläckar. Hela svampen växer 7 - 10 cm lång. Dess krämiga, fasta och skarpa kött presenterar en utmärkt, lätt salig och sur smak. Saffronmjölklockar kan syltas, marineras och vi rekommenderar att steka eller ångad svamp med kött och grönsaker med en distinkt smak - som lök, peppar och zucchini.

För att njuta av de dekorativa fruktkropparna i din egen trädgård rekommenderar vi att du planterar gräset 0,5 - 5 m från en tallskog. Ett paket är tillräckligt för att plantera tre hål 15 cm djupt. Saffronmjölklocken ska planteras på en genomtränglig, sur jord, så fyll i hålen i en halv med torvträdsubstrat och sprida några handfuls av myceliet (1/3 av förpackningen per hål) på den. Därefter täck myceliet med den återstående trädgårdsjorden, tampa ner och rikligt vatten runt planteringsplatsen. Det rekommenderas att använda vatten med socker (10 g socker per 10 liter vatten) för den första vattningen. Matning av gyden kommer att resultera i snabbare och mer riklig utveckling av svamp. Du kommer att få de första grödorna under det andra året av odling.

Förpackningen innehåller jordbiologiskt spannmål (mycelium) på korn. Detaljerad odlingsinstruktion har inkluderats i paketinformationen. Du kan plantera myceliet hela säsongen länge, från mitten av april till oktober. Producenten uppskattar sannolikheten för framgångsrik utveckling av saffranmjölkbägare för 85-87%. Framväxten av svamp beror på miljöförhållandena och korrekt förberedelse av platsen: Safranmjölkhatt lever i mycorrhizal symbios med tallar. Det kräver vattning under längre torktider.

GardenSeedsMarket har varit verksamt på marknaden i mer än tio år och vi har lagt stor vikt vid kvalitet på våra produkter redan från början av vår verksamhet. Under denna tid har vi haft tiotusentals belåtna kunder från runt om i världen. Fröer som säljs av oss genomgår en kvalitetskontroll i flera steg innan de packas noggrant och skickas. Dessa produkter har erhållit många certifikat och de uppfyller de högsta normerna som gäller i Europeiska unionen. Vår personal består av erfarna trädgårdsmästare som svarar gärna på alla dina frågor!

Varifrån kommer våra fröer?

Alla frön som säljs i vår butik kommer från de bästa producenterna i Europeiska unionen. Tack vare många års samarbete har vi utarbetat lämpliga förutsättningar som gör att vi kan alltid sälja färska fröer som har grundligt testats. Genom att utelämna mellanhänder i den hela processen kan vi inte bara undvika gamla leveranser som hade legat på hyllor i varuhus under flera månader, utan det garanterar också att vi får lägsta priser för produkter av högsta kvalitet.

Kvalitetskontrollprocess

Alla frön genomgår en kvalitetskontrollprocess med fyra steg.

DET FÖRSTA STEGET består av ett noggrant urval av producenter samt kontroller av deras odlingar, även utomlands. Växterna kontrolleras inte bara vid början av tillväxt, utan även under blomning och fruktbärande. Det som är viktigt i det skedet är att garantera ett isoleringsavstånd, vilket säkerställer att vi erhåller önskade morfologiska egenskaper hos de olika arterna i framtiden, såsom färg, höjd eller växtsätt.

DET ANDRA STEGET består av mycket noggranna undersökningar under laboratorieförhållanden. Genom användning av utrustning av högsta kvalitet och högkvalificerad personal genomför våra leverantörer över 30 000 kvalitetsanalyser varje år. Om några frön inte uppfyller kraven genomgår de tekniska processer såsom torkning, rengöring, förädling och omtestning.

DET TREDJE STEGET består av att frön sås på testlotter. På så sätt får vi exakta uppgifter om grobarhet som måste ligga på en tillräckligt hög nivå. Samtidigt kontrolleras varje arts sortäkthet i detta skede.

DET FJÄRDE STEGET genomförs i våra lager och består av att frön som redan har förvarats alltför länge slängs och ersätts med färska partier. Varje förpackning markeras med ett partinummer och hållbarhetsdatum.

Alla dessa fyra steg låter oss utan tvivel fastslå att fröer som säljs av oss uppfyller de högsta standarderna och klarar alla möjliga kontroller utan några problem.

Priser och utmärkelser

Fröer som säljs av oss har uppskattats och belönats många gånger. De har fått tiotals guldmedaljer och priser för hög kvalitet och tillämpade innovationer. Några av dem är: TOPPINNOVATION (juni 2015), GULDMEDALJ PÅ DEN INTERNATIONELLA MÄSSAN I POZNAŃ (2015), KVALITETSLEDANDE ENLIGT KONSUMENTER (2014), ODLARE AV 2014.

Dessutom tilldelades vi certifikatet "NÄRINGSLIVETS IDEAL" två år i rad.

Groning

Vi fokuserar på försäljning av utsäde av högsta kvalitet. Växter är dock levande organismer, och deras grobarhet beror på flera faktorer, såsom temperatur, jordtyp, fuktighet och frekvens av vattning, tid för sådd, gödsling, användning av växtskyddsmedel och annan atmosfärisk påverkan. Vi tillhandahåller hjälp med att samla in relevant information om odling, men vi tar inte ansvar för växter om lämpliga förhållanden för aktuella växtarter inte har upprätthållits.