• RM700.00 Untuk memenuhi syarat untuk penghantaran percuma
    anda perlu membuat tempahan minimum

Summer cep - mycelium - Boletus reticulatus

Harga lama: RM131.64
RM98.73
Anda menyimpan: RM32.91 (25%)
Promosi berakhir 2020-06-07
Promosi berakhir
006352
Dalam stok
+

Summer cep mycelium adalah produk yang unik yang membolehkan anda untuk mengembangkan spesies Boletus yang sangat baik dan jarang anda sendiri. Pakej yang ditawarkan mengandungi tanah musim panas biologi cep bertelur pada bijirin. Letakkannya di dalam tanah yang telap, tutup dengan mulsa dan berhati-hati dengan kelembapan sederhana tanah untuk mengalu-alukan cendawan yang lazat, aromatik di taman anda dalam masa satu atau dua tahun.

Cep musim panas yang mengagumkan (Boletus reticulatus) dalam penerbitan lama dianggap sebagai subspesies dari bun sen, atau porcini. Ia mempunyai rasa yang lazat dan lazat, tetapi berbeza daripada penampilannya dari saudara yang terkenal. Cendawan muda terdiri daripada batang tebal, batang berbentuk tong dan bulat, cembung, topi kelabu. Spesimen lama yang tumbuh 15 - 25 cm tinggi mengembangkan topi beige besar dan rata dengan diameter 8 - 30 cm. Keretakan kulit licin atau sedikit berkedut dalam tempoh kemarau. Tiub di bawah topi berwarna putih di cendawan muda dan bertukar kuning-hijau dengan usia. Batang berbentuk silinder, coklat diliputi dengan kelabu putih ciri-ciri. Lembut, tegas, daging yang padat dan lazat cep musim panas yang menyenangkan dengan selera, aroma kulat dan rasa yang ganjil yang luar biasa. Ia boleh membentuk asas sup lazat, sos dan kaserol. Anda juga boleh mengeringkan mayat buah-buahan atau menyembelihnya dengan pasta, kentang dan daging.

Cendawan yang ditawarkan di sini jarang ditemui di hutan. Spesimen tunggal atau kelompok kecil cep musim panas boleh didapati dengan sedikit nasib di hutan yang luas, di bawah oak dan beech terutamanya. Oleh itu, untuk menikmati tanaman yang kaya, kami mencadangkan untuk menyebarkan spawn di sekitar bech atau oak muda, kerana cep musim panas tinggal dalam hubungan miororris dengan pokok-pokok ini. Anda hanya perlu menggali beberapa lubang 15-cm-dalam tidak lebih dari 5 m dari batang pokok. Isi setiap lubang dengan tanah taman bercampur dengan gambut deacidified, tutup dengan 1/3 dari spawn dan seluruh tanah. Tampak dan taburkan dengan banyak air. Akhirnya, tutup laman web dengan mulsa - daun, cawangan dan jarum. Anda juga boleh menghidangkan budaya dengan larutan gula (10 g per 10 l air) untuk memberikan cep dengan keadaan yang optimum. Satu-satunya langkah penjagaan selepas itu akan menyiram tapak dalam tempoh kemarau yang lebih lama. Anda boleh memulakan kebudayaan dari April hingga Oktober untuk tanaman akan muncul dari Mei hingga Oktober pada tahun kedua penanaman. Anda akan dapat menuai cendawan yang sangat baik dan besar di taman anda sendiri untuk 3 - 4 tahun yang akan datang.

Pakej ini mengandungi tanah bertele-tele pada bijirin. Arahan yang semakin terperinci telah dimasukkan dalam maklumat pakej. Pengeluar menganggarkan kebarangkalian pembangunan cep musim panas yang berjaya untuk 85 - 87%. Kemunculan cendawan bergantung kepada keadaan persekitaran dan penyediaan tapak yang sesuai. Seperti yang disebutkan di atas, cep musim panas hanya tumbuh di sekitar akar pohon yang berdaun, terutamanya berhampiran dengan beeches dan oaks.

GardenSeedsMarket - telah berniaga selama lebih dari satu dekad dan dari awal lagi kami telah membuat kualiti produk kami menjadi keutamaan. Sepanjang tahun kami telah menyampaikan barang berkualiti terbaik kepada puluhan ribu pelanggan dari seluruh dunia. Kepuasan mereka membuktikan bahawa kami memilih cara yang betul.

Semua benih yang kami jual adalah tertakluk kepada pemeriksaan kawalan kualiti pelbagai peringkat dan hanya kemudiannya dibungkus dengan teliti dan dihantar. Produk kami telah dianugerahkan pelbagai sijil dan mematuhi piawaian tertinggi Kesatuan Eropah. Pekerja kami adalah tukang kebun yang berpengalaman yang lebih gembira menjawab setiap pertanyaan anda.

Di manakah benih kita datang?

Semua biji yang dijual di kedai kami datang dari pengeluar terbaik dari seluruh Kesatuan Eropah. Terima kasih kepada kerjasama yang panjang dengan mereka, kami dapat membangunkan keadaan menyimpan dan penghantaran yang paling mencukupi, menjamin bahawa anda sentiasa menerima batch biji segar dan teliti yang diuji. Pengecualian orang tengah dari keseluruhan proses bukan sahaja memungkinkan kita untuk mengelakkan penghantaran benih yang sudah lama terlalu lama di rak gudang, tetapi juga memastikan harga yang paling menarik untuk produk berkualiti tinggi.

Proses kawalan kualiti

Semua benih kami mesti lulus proses kawalan kualiti empat peringkat.

Tahap pertama bermula dengan pilihan pemilihan yang teliti. Daripada kita meneruskan mengawal tanaman mereka, pengeluar asing tidak dikecualikan daripada proses kawalan kualiti. Tumbuhan diperiksa pada setiap peringkat perkembangan mereka: apabila mereka mula tumbuh, semasa mekar dan apabila mereka mula menghasilkan buah (biji). Pada peringkat ini perkara yang paling penting adalah untuk memastikan jarak yang betul dari tumbuh-tumbuhan. Terima kasih kerana memperoleh ciri-ciri morfologi yang dikehendaki bagi setiap spesies atau varieti tertentu, seperti warna, ketinggian dan bentuk, dapat dipastikan.

Tahap dua terdiri daripada ujian pengesahan terperinci dalam keadaan makmal. Dengan menggunakan peralatan berkualiti tinggi oleh kakitangan yang berkelayakan, pembekal kami melakukan lebih daripada 30 000 pemeriksaan kualiti setiap tahun. Benih yang tidak memenuhi keperluan kami adalah tertakluk kepada proses penapisan teknologi, termasuk pengeringan, pembersihan, peningkatan dan pengujian lagi.

Peringkat tiga bermula dengan menanam benih dalam plot kawalan terpilih. Dengan cara itu, kita memperoleh maklumat berharga yang tepat mengenai percambahan mereka yang mesti dikekalkan pada tahap yang sesuai. Pada masa yang sama, identiti varieti setiap spesies diperiksa pada peringkat ini.

Peringkat empat berlaku di gudang kami dan terdiri daripada menghapuskan biji-bijian yang telah disimpan terlalu lama di rak kami dan menggantikannya dengan kumpulan baru. Setiap pakej dicap dengan nombor kumpulan yang unik dan juga dengan sow-by-date.

Keempat peringkat yang digabungkan membolehkan kita menyatakan dengan yakin bahawa benih yang kami sampaikan mematuhi piawaian tertinggi dan telah menyelesaikan semua peringkat kawalan yang diperlukan dengan warna terbang.

Hadiah dan anugerah

Benih-benih yang kami jual telah diiktiraf secara meluas untuk kualiti mereka dan telah memenangi banyak anugerah. Benih kami memenangi pingat emas dan perbezaan untuk kualiti tinggi mereka. World of Flowers juga dihormati kerana pendekatan inovatifnya.

Antaranya ialah: INOVASI TOP (Jun 2015), GOLD MEDAL AT THE POZNAN INTERNATIONAL FAIR (2015), PEMIMPIN KUALITI PENGGUNA (2014), PELAWAT TAHUN (2014).

Di samping itu, kami juga telah dianugerahkan sijil "IDEAL BUSINESS" selama dua tahun berturut-turut.

Percambahan

Kami komited untuk menjual hanya benih berkualiti tinggi. Dengan mengambil kira usaha yang kita buat setiap hari, sila juga ambil perhatian bahawa tumbuh-tumbuhan adalah organisma hidup dan percambahan dan pertumbuhan mereka bergantung pada banyak faktor, seperti suhu, jenis tanah, kelembapan dan frekuensi dengan itu disiram, menyemai masa dan keadaan, gunakan baja dan agen perlindungan tumbuhan (racun perosak), serta keadaan cuaca dan iklim. Kami menyediakan bantuan dengan berkongsi maklumat penyebaran dan perkembangan yang tepat dan terkini, namun, kita tidak boleh bertanggungjawab terhadap tumbuhan yang tidak ditanam dalam keadaan sesuai untuk spesies tertentu.