• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Подкатегориите

Филтри за продукти

Цена

Cемена на импатиенс

Открийте свят на ярки цветове и дълготрайна красота с нашите семена на импатиенс. Предлагаме висококачествени семена на Busy Lizzie (известна още като Импатиенс walleriana) и Градински балсам. Всички семена на импатиенс в нашата колекция идват с гаранция за високо качество и се характеризират с отлични проценти на кълняемост, получени изключително от известни производители. Успешното ви отглеждане е почти гарантирано, ако спазвате подходящите условия за отглеждане.

Импатиенс walleriana, е идеален избор за цветни лехи, обшивки или градинска работа в саксии. Тя украсява градини и балкони от май до септември. Имайте предвид, че този конкретен вид процъфтява в сянката или полусянката. Нашият избор включва семена, които произвеждат големи червени цветове с размер 4–5 см и растения с широко разклонение. За начинаещите препоръчваме избор на разнообразен пакет от този вид, който предлага цветове в различни нюанси.

По отношение на Градинския балсам (Impatiens balsamina), той също предпочита сянката или полусянката, точно както и неговата роднина, Busy Lizzie. Можете да очаквате той да процъфти в саксии на балкона, като се появява малко по-късно през сезона, от юли до октомври. Отглеждането на двете разновидности заедно може да удължи периода на цъфтежа ви и да предложи по-широка гама от цветове. Тези разновидности на импатиенс прекрасно се допълват в градинските аранжименти, особено в закрити, полусенчести или сенчести места.

Импатиенсите наистина заслужават името си заради уникалния си метод на разпространение на семената. Те се наричат "нетърпеливи" поради причина: дори лек вятър или леко докосване могат да задействат разпукването на зрелия им плод, разсейвайки семената на разстояние до няколко метра.

Освободете креативността си и добавете експлозия от цветове към градината или балкона си с внимателно подбраните ни семена на импатиенс. Градината ви ще ви благодари!