• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Паске цвете - червени цветя - разсад; пашка, обикновена пашка цвете, европейска пашка - XL опаковка - 50 бр.

Стара цена: 423.68 лв
254.21 лв
Вие спестявате: 169.47 лв (40%)
Промоцията приключва 2024-07-20
Промоцията приключва
В момента това е най-ниската цена през последните 30 дни: 254.21 лв
022706
Не е наличен

Червеноцветен паске цвете ( Pulsatilla vulgaris ) се радва на голяма популярност в домашните градини. Растенията растат около 20 см високи и развиват зелени туфи, състоящи се от перасти листа през пролетта. Цялото растение е покрито с меки, сребр.исти власинки. Камбановидни цветя, които се появяват още рано през пролетта, се състоят от наситено червени венчелистчета и ярко жълт център. След като цветовете увяхнат, те се заменят с декоративни, пухкави семенни глави. Пасковите цветя се вписват в долни бордюри, кантове, в алпинеуми и по стени.

Пасковите цветя са лесни и неизискващи при отглеждане. Те ще растат, стига да им осигурите пропусклива почва. Засадете ги през пролетта или есента на слънчево място, където други растения не биха имали шанс да хвърлят сянка върху вашите градински миноули. Умерено влажни и не твърде плодородни почви с добър дренажен слой биха подхождали най-добр.е на пасковите цветя. Това растение е напълно мразоустойчиво, но препоръчваме да го покриете през първата година преди зимата.

Една опаковка съдържа 50 разсада от червеноцветен пасков цвят. Най-важните инструкции за отглеждане са отпечатани на всяка опаковка.

  • Вид: Паске цвете
  • Сорт: Pulsatilla vulgaris
  • Луковици: 50
  • Зимуване в земята: Да
  • Височина: 20 см