• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Обикновена фия 'Hanka' - 1 кг; тара -

Стара цена: 14.10 лв
8.46 лв
Вие спестявате: 5.64 лв (40%)
Промоцията приключва 2024-07-20
Промоцията приключва
В момента това е най-ниската цена през последните 30 дни: 8.46 лв
013503
В наличност
+

Обикновената фия е един от двата икономически важни вида на това растение. Принадлежи към ценни бобови растения. Отглежда се най-вече за зелено вещество, зелен тор, по-рядко за семена. Това е пролетна култура, която развива тънки стъбла, на които растат перата пера с листа. Обикновените цветя на фийките са лилаво-червени. Малките шушулки са средно устойчиви на дехисценция и съдържат 5 до 8 малки сиво-кафяви семена.

Обикновената фия носи най-висок добив в компактни почви, богати на хранителни вещества. Реакцията на почвата трябва да бъде алкална или неутрална. Този вид има ниски изисквания по отношение на температурата и се справя отлично с пролетни слани. Нуждае се от много вода. Расте добре в цяла Централна Европа, но планините се оказват най-доброто местообитание за обикновената фия. Това растение се отглежда най-вече като основна култура или улов, заедно с овес или горчица.

Обикновената фия е ценно фуражно растение. Той доставя деликатна храна, която с нетърпение се подхранва от животните. Културите, предназначени за зелен фураж за текущото хранене, се събират на етапа на плоските шушулки, който представлява основната част от добивната маса. Виното сено се откроява с отлично съдържание. Богато е на протеини, мазнини и пепел. Растенията се събират наведнъж и изискват второ изсушаване.

Обикновената фия също е чудесен зелен тор. Той представлява най-евтиното, напълно органично и изключително ефективно торене с азот, което е особено препоръчително за домашните градини и парцели. Сортът „Hanka“ е популярен много продуктивен сорт, който носи както отлични семена, така и зелен фураж.

Една опаковка съдържа 1 кг семена от обикновената фия „Hanka“, основните инструкции за отглеждане и датата на сеитба.

  • Употреба : фураж за животни; зелен тор; семена;
  • Цвят на цветята : лилаво-червен
  • Листа : пернати, перални листа
  • Площадка : компактна, алкална или неутрална, богата почва
  • Тегло (в грамове) : 1 кг

GardenSeedsMarket е в бизнеса от повече от десетилетие и от самото начало сме направили качеството на нашите продукти на първо място. През годините сме доставяли най-висококачествените стоки на десетки хиляди клиенти от цял свят. Тяхното удовлетворение доказва, че сме избрали правилния път.

Всички семена, които продаваме, подлежат на многостепенни проверки на качеството и едва след това са внимателно опаковани и изпратени. Нашите продукти са удостоени с множество сертификати и отговарят на най-високите стандарти на Европейския съюз. Нашите служители са опитни градинари, които са щастливи да отговорят на всеки ваш въпрос.

Откъде идват нашите семена?

Всички продадени в нашия магазин семена идват от най-добрите производители от целия Европейски съюз. Благодарение на дългогодишното сътрудничество с тях успяхме да разработим най-адекватните условия за съхранение и изпращане, гарантиращи, че винаги ще получавате свежи и внимателно тествани партиди семена. Изключването на посредниците от целия процес не само ни позволява да избягваме изпращането на остарели семена, които може да са прекалено дълги на склад в склада, но също така осигурява най-атрактивната цена за продукти с най-високо качество.

Процесът за контрол на качеството

Всички наши семена трябва да преминат през четиристепенен процес за контрол на качеството.

Първият етап започва с внимателен подбор на доставчиците. След като продължим да контролираме техните култури, чуждестранните производители не са изключени от процеса на контрол на качеството. Растенията се проверяват на всеки етап от тяхното развитие: когато започват да растат, по време на цъфтене и когато започват да дават плодове (семена). На този етап най-важното е да се осигури правилното разстояние на растенията. Благодарение на това може да се осигури получаване на желаните морфологични характеристики на всеки отделен вид или сорт, като цвят, височина и форма.

Вторият етап се състои от подробни тестове за проверка в лабораторни условия. С използването на висококачествено оборудване от висококвалифициран персонал нашите доставчици извършват над 30 000 проверки на качеството годишно. Семената, които не отговарят на нашите изисквания, са обект на технологични процеси на пречистване, включително сушене, почистване, модернизиране и тестване отново.

Трети етап започва със семена в избрани контролни парцели. По този начин получаваме ценна и точна информация относно тяхната кълняемост, която трябва да се поддържа на подходящо ниво. Едновременно с това се проверява сортовата идентичност на всеки вид на този етап.

Четвърти етап се извършва в складовете ни и се състои в премахване на семената, които са съхранявани твърде дълго време на нашите рафтове и заменянето им с нови партиди. Всяка опаковка е подпечатана с уникален номер на партидата, както и с датата на свинята.

Всичките четири етапа комбинирани ни позволяват да заявим с увереност, че семената, които доставяме, отговарят на най-високите стандарти и са завършили всички необходими етапи на управление с летящи цветове.

Награди и награди

Семената, които продаваме, са широко признати за тяхното качество и са спечелили много награди. Нашите семена спечелиха множество златни медали и отличия за тяхното високо качество. Светът на цветята също бе удостоен с иновативния си подход.

Сред тези награди бяха: ТОП ИНОВАЦИИ (юни 2015 г.), ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАНАИР ПОЗНАН (2015), ЛИДЕР КАЧЕСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ (2014), ФЕРМЕР НА ГОДИНАТА (2014).

Освен това, ние сме удостоени със сертификат „IDEAL BUSINESS“ за две години подред.

покълване

Ние се ангажираме да продаваме само най-висококачествените семена. Имайки предвид усилията, които правим ежедневно, моля отбележете също, че растенията са живи организми и тяхната кълняемост и растеж зависи от много фактори като температура, вид на почвата, влажност и честота, с която се поливат, време и условия на сеитба, употреба торове и средства за растителна защита (пестициди), както и климатични и климатични условия. Предоставяме помощ, като споделяме точна и актуална информация за сеитба и отглеждане, но не можем да носим никаква отговорност за растенията, които не са били отглеждани в условия, подходящи за даден вид.