• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Палмови семена

Ако искате да внесете допир от екзотична красота във вашия дом и градина, разгледайте възможността да добавите някои семена на палмата във вашата колекция. Ще имате възможност да избирате от няколко вида, което гарантира, че ще намерите перфектния избор според вашите предпочитания. Нашето разнообразие включва премиум семена на палми, като великолепната Кралска палма и елегантната Вашингтония Филифера, известни с изключителното им качество и силната способност за зараждане. Можете да бъдете сигурни, че семената ни са доставени само от утвърдени производители.

Кралската палма, известна още като палма на Канарските острови, процъфтява най-добре, когато се отглежда в саксия и се поставя на слънчево място. През летните месеци дори може да я излагате на балкона или терасата си, но не забравяйте да я защитите от студените температури, за да предотвратите замръзването. Тази устойчива растителност има дълъг живот, но изисква периодично пресаждане - ежегодно за по-младите растения и на всеки 2-3 години за по-зрелите. Когато се отглежда в саксия, обикновено достига височина от само няколко метра; обаче, в по-топлите климати, когато се сади на открито, може да достигне височини от до 40 метра, образувайки плътни, гъсти клонки със стройни листа.

Подобно на това, Вашингтония Филифера процъфтява изключително в саксии в топли и добре осветени интериори, тъй като нашият климат не е подходящ за нейния оптимален растеж. Тя достига внушителни височини от няколко метра, образувайки листа във формата на вентилатор с деликатни, нишковидни влакна. Редовното пресаждане е от съществено значение за поддържане на нейното здраве и жизненост.

За тези, които трудно се справят с избора на един вид, ние препоръчваме да изследвате нашата колекция смесени семена на палми. Някои от тях могат да цъфнат, образувайки малки цветни класове, украсени с дребни бели, жълти или кремави цветчета. Обърнете внимание, че всички видове палми процъфтяват най-добре в саксии в топли и добре осветени помещения, а през лятото може да ги изнасяте навън, за да се радвате на слънчевите лъчи.

Разгледайте нашата категория "Семена на палма" и се отправете на пътешествие за отглеждане на вашата собствена тропическа оазис. Променете своя дом и градина с тези очарователни ботанически чудеса. Купете сега и вижте магията на семената на палмите да оживяват във вашия собствен пространство.